24 uur vechten voor KiKa tijdens sportmarathon in Breda op 25 November 2017 & 26 November 2017.

25-11-2017 11:00


Auteur:  Joyce van Zijl - Breda Vandaag.Foto Joyce van Zijl.

Sensei John Korebrits en Suzanne Pruijssens zetten zich in voor KiKa.


BREDA - Dojo Saiha houdt zaterdag 25 november 2017 een 24-uurs marathon ten bate van KiKa, bekend van de strijd tegen kinderkanker. Een dag en een nacht lang zijn er elk uur nieuwe clinics, waaraan 60 tot 70 mensen per uur deel kunnen nemen.


John Korebrits en Suzanne Pruijssens houden 'hun' 24-uurs marathon omdat ze iets willen doen, vertellen ze. "Zó veel mensen krijgen direct of indirect te maken met kanker, ook binnen onze dojo. Dat maakt veel indruk en daarom wilden we iets doen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. We wilden dat doen op een manier die bij ons past, vandaar die 24 uur vechten.


Een enorme uitdaging, want wij zullen van 11.00 uur op zaterdag 25 november 2017 tot 11.00 uur op zondag 26 november 2017bezig zijn."


De actie leeft, merken de twee. Via de Rooi Pannen komen er vrijwilligers, die onder andere ook voor kinderopvang zorgen. Ook vanuit de dojo komen minstens twintig mensen helpen.


"Bedrijven sponsoren broodjes, drinken, noem maar op. Een van onze leden is ontwerper, die heeft een prachtige flyer maar ook hele mooie sponsorlijsten gemaakt, die hij vervolgens ook aan KiKa aan gaat bieden om te gebruiken voor andere acties. Een ander is weer sterk in marketing en helpt ons daarbij. Dat voelt echt fantastisch."


Pieter Buist

Er zijn heel veel verschillen de clinics. "Wij zijn er heel trots op dat Europees Kampioen MMA Pieter Buist ook meedoet. Hij geeft een clinic in mixed martial arts om 15.00 uur. Alle clinics duren 55 minuten, dan is er vijf minuten om te wisselen en weer door!"


John opent en sluit de marathon.  "We geven de lessen in onze 'eigen' grote zaal, daarnaast is de kleine zaal beschikbaar voor onze medewerkers om een beetje te relaxen af en toe. En we gaan ook een slaapplek inrichten."


Deelname aan een clinic kost 2,50 euro, maar meer geven mag.


Naast clinics van diverse vechtsporten, kan er ook deelgenomen worden aan freerunnen en bootcamp.


Alles activiteiten vinden plaats in de sportzalen van het Markenhage College aan de Emerweg 29.

Op 24 uur vechten voor kika staat het volledige programma.
Bron: www.bredavandaag.nl