American Football-speler O.J. Simpson (76) overleden.

11-04-2024 17:51

 

 

 

De Amerikaanse voormalige American footballspeler en acteur O.J. Simpson is op 76-jarige leeftijd overleden aan kanker. Dat schrijft de familie op het X-account van Simpson. Simpson werd wereldberoemd toen hij werd vervolgd voor de dubbele moord op zijn ex-vrouw en haar vriend.

 

 

 

 

 

 

„Op 10 april 2024 is onze vader, Orenthal James Simpson, bezweken aan zijn strijd tegen kanker. Hij werd omringd door zijn kinderen en kleinkinderen. Tijdens deze overgangstijd vraagt zijn familie om hun wensen voor privacy te respecteren”, schrijft de familie van Simpson op X.

 

Simpson werd door velen gezien als een Amerikaanse held na een rijke carrière als American Football-speler en later ook door enkele filmrollen. In 1994 werd hij echter wereldwijd berucht voor zijn vermeende rol in de brute moord op Simpsons ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ron Goldman. Er was veel bewijs dat wees naar Simpson als dader. Hij bleef echter ontkennen. Hij werd toen onder anderen verdedigd door Robert Kardashian, de vader van de bekende Kardashian-zussen.

 

De Tekst gaat verder onder de Foto:

 
 
O.J. Simpson en zijn toenmalige vrouw Nicole Brown, die later werd vermoord.
O.J. Simpson en zijn toenmalige vrouw Nicole Brown, die later werd vermoord.

Foto: ANP / HH.

 
 
 
 
 
 
 
 
In 1995 werd Simpson vrijgesproken. De rechtszaak staat bekend als ’het proces van de eeuw’ en hield Amerika maandenlang aan de buis gekluisterd. Simpson werd bijna drie jaar later in een civielrechtelijke procedure wel aansprakelijk gesteld voor de moorden en veroordeeld tot een schadevergoeding van 33,5 miljoen dollar.
 

In 2008 werd hij wél veroordeeld tot een celstraf. Hij kreeg toen een gevangenisstraf van 33 jaar voor een gewapende overval met ontvoering in een hotelkamer in Las Vegas. Samen met een aantal handlangers sprak hij onder valse voorwendselen af met een handelaar in sportmemorabilia. De man had een aantal stukken van Simpson in bezit, die de atleet terug wilde. De handelaar werd onder meer onder schot gehouden en bedreigd. Na negen jaar kwam Simpson vervroegd vrij vanwege goed gedrag in de gevangenis.

 

 

Voor het bericht van X klik hier