Duizenden motorrijders bij herdenkingsrit voor Dave Myers: ’Ongelooflijke opkomst’.

08-04-2024 17:17

 

 

 

Duizenden motorrijders zijn in het Verenigd Koninkrijk de weg opgegaan om Dave Myers te eren. De presentator en kok overleed in februari op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij maakte met Si King deel uit van het kookduo The Hairy Bikers.

 

 

Dave Myers overleed in februari op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Dave Myers overleed in februari op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Foto: GETTY IMAGES.

 
 
 
 
 
 
The Hairy Bikers was een programma van de BBC waarin de twee bebaarde mannen er op hun motoren op uittrokken. Ze bezochten verschillende plekken en kookten en proefden eten uit de regio. Circa 6000 motorrijders reden van Beverley in East Yorkshire langs de kust naar Whitby en Scarborough mee in de herdenkingstocht voor Myers. De reis was georganiseerd om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.
 
 
„Hij zou het geweldig hebben gevonden”, zegt Si King op sociale media over de rit. „Heel erg bedankt dat jullie Dave op deze manier gedenken. De familie en vrienden van Dave, en ik, zijn echt ontroerd.”
 
 
 

De Tekst gaat verder onder de Foto:

 
 
 
Foto: GETTY IMAGES.
 
 
 
 
 

Brok in de keel:


Het idee voor de tocht kwam van Sean Martin, van Bikers Escorts East Yorkshire. „We wilden hem bedanken voor alles wat hij heeft gedaan als ambassadeur voor motorrijders in het hele land. Ze zijn erg goed geweest voor de motorgemeenschap, dus het is onze manier om hem te bedanken.” Martin verwachtte 3000 motorrijders, maar er kwamen er veel meer. „Je krijgt echt een brok in je keel als je al die motoren hoort wegrijden. Dan gaan je nekharen overeind staan. Het is een ongelooflijke opkomst.”
 
 
 

Lees ook: 

 
 
 
 
 
 

Volgens de BBC zijn er plannen voor nog een herdenkingsrit, namelijk van Londen naar de stad Barrow-in-Furness op 8 juni 2024, genaamd I’m having a Dave Day.