Food Cabin Festival in Glabbeek te België op 25 & 26 November 2017.

25-11-2017 13:00Glabbeek fietst tegen kanker, nu met drie ploegen

Bezielers van de acties tegen Kanker zijn schepen Hilde Holsbeeks en Gerrit Willems.                                

Foto: if
Glabbeek - Tijdens het weekend van 25 en 26 november 2017 organiseren de gemeenteschool en de sportdienst van Glabbeek tijdens het open weekend van de school een Food Cabin Festival onder het motto "Glabbeek komt op".

                    

Op zaterdag 25 november 2017 en zondag 26 november 2017 kun je tussen 13 en 17uur in de nieuwe gemeenteschool proeven van heel wat lekkernijen. Er is randanimatie voor de kinderen en een muzikale omkadering waarbij iedereen verzoeknummers voor het goede doel kan aanvragen. Eind september verzamelden de leerlingen van het 1ste tot het 6de leerjaar van alle scholen in Glabbeek ook al heel wat sponsoring voor Glabbeek fietst tegen Kanker.Jeugd- en sportschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij):


"De kindergemeenteraad zette zich tijdens de veldloop in voor Glabbeek fietst tegen Kanker en ging op zoek naar sponsoring voor de jonge lopers. Elke leerling kon zich tijdens de veldloop laten sponsoren met een vrije gift. In totaal verzamelden alle leerlingen maar liefst 3.100 euro."


Gerrit Willems: "Hilde Holsbeeks maakt ook wekelijks ambachtelijke confituur die voor Glabbeek fietst tegen Kanker verkocht wordt in het gemeentehuis. Verleden jaar verzamelden we 5.000 euro voor Kom op tegen Kanker en deden we mee aan de 1000 km fietsen tegen Kanker met één fietsploeg uit Glabbeek. Dit jaar leggen we de lat hoger en zullen we 15.000 euro inzamelen om met drie fietsploegen vanuit Glabbeek aan de start te verschijnen."
Bron: www.nieuwsblad.be