Inzamelingsactie voor KWF Kankerfonds ter nagedachtenis aan vader en oom.

06-04-2024 16:49

 

 

Auteur:  Sander Damen - achterhoeknieuwswinterswijk.nl/nieuws/sport

 

 

Conrad Tolsma. Foto: eigen foto

Conrad Tolsma. Foto: eigen foto.

 

 

 

 

 

 

WINTERSWIJK - Conrad Tolsma groeide op in Winterswijk en woont nu met zijn vriendin in Zwolle. Hij studeert Biologie aan de Hogeschool Aeres in Almere. Zondag 14 april aanstaande loopt hij zijn eerste marathon, de marathon van Rotterdam. Aan zijn deelname koppelt hij een inzamelingsactie voor KWF Kankerbestrijding. Dit ter nagedachtenis aan zijn vader Peter, en zijn oom Henk, en anderen in zijn omgeving die aan kanker overleden.

 

”Een aantal Winterswijkers zal mijn vader waarschijnlijk nog wel kennen omdat hij dierenarts was”, vertelt Conrad. “Zijn praktijk zat in de Korenstraat, achter toen de C1000, en later aan de Mentinkweg. Mijn oom was zelfstandig ondernemer en bekend van huiswerkbureau Educatief aan de Spoorstraat. Hij en mijn vader waren ook betrokken bij de Sociëteit die nu aan de Ratumsestraat zit. Mijn vader en oom waren tweelingbroers en allebei gepassioneerd hardloper. Ze hebben verschillende marathons gelopen...”

 

 

Positief in het leven:

“Na het overlijden van mijn vader in 2019 en mijn oom in 2022 zijn nog meer mensen in mijn omgeving aan kanker overleden”, vertelt Conrad. “Ik heb daarom besloten mijn deelname aan de marathon via het KWF te koppelen aan een inzamelingsactie voor onderzoek naar kanker.”


Naast het ophalen van geld voor onderzoek naar betere behandelmethoden wil Conrad ook graag een breder publiek bereiken, vertelt hij: “Ik wil iedereen die met deze verschrikkelijke ziekte te maken heeft gehad of er momenteel mee kampt een hart onder de riem steken. Ik weet hoe kanker in één keer je leven op de kop kan zetten. Dat heeft ontzettend veel invloed gehad op mij en mijn familie, maar ik sta na alles positief in het leven en wil graag laten weten dat na grote verliezen er weer plek is voor overwinningen. Ik wil graag deze boodschap naar buiten brengen zodat mensen weten dat ze er niet alleen voor staan.”

 

 

Gedenkwaardig:

Conrad is momenteel volop in voorbereiding op zijn deelname aan de marathon. Ter voorbereiding deed hij ook mee aan de Keiloop in Meddo en de Zevenheuvelenloop in de omgeving van Nijmegen. “Dat deed ik vooral ook om te oefenen met drankposten”, vertelt Conrad.


De marathon van Rotterdam is de eerste marathon die Conrad zal lopen. Dat is op zich al een gedenkwaardig moment maar er is ook een andere reden die juist deze deelname bijzonder maakt, vertelt hij: “Het is precies twintig jaar geleden dat mijn vader de marathon van Rotterdam liep. Het was ook zijn eerste marathon. Ik was al langer van plan een marathon te lopen, maar het feit dat mijn vader twintig jaar geleden ook de marathon van Rotterdam liep en het ook zijn eerste marathon was, was voor mij een extra motivatie om juist nú ook deze marathon te lopen.”

 

 

Doel: € 2000 euro:

Conrad heeft zich tot doel gesteld tweeduizend euro op te halen met zijn actie. Op het moment van schrijven is hij de vijftienhonderd euro dicht genaderd. Hij hoopt dat Winterswijkers zich zijn vader en oom herinneren en hem willen steunen in zijn inzamelingsactie. Al is het maar met een klein bedrag. “Alle kleine beetjes helpen”, zegt hij. “Vandaar mijn oproep. Doneren kan via mijn actiepagina van KWF Kankerbestrijding: acties.kwf.nl/fundraisers/conradtolsma.”

 

 

Wil je ook deelnemen aan de Marthon van Rotterdam kijk dan hier voor meer informatie.

 

 

 

Bron: www.achterhoeknieuwswinterswijk.nl