Rivas Zorggroep en Hospice Vijfheerenlanden gaan exclusieve samenwerking aan.

30-04-2024 17:25

 

 

Vanaf 1 mei 2024 versterken Rivas Zorggroep en Hospice Vijfheerenlanden hun samenwerking. De professionals van Rivas bieden dan samen met familie, naasten, huisartsen en vrijwilligers zorg aan mensen in hun laatste levensfase.

 

“Het bieden van mensgerichte zorg is binnen Rivas een begrip”, vertelt directeur Rivas Wijkverpleging Sandra Harsveldt. “Onze medewerkers maken iedere dag verschil voor onze cliënten. Maar ook voor hun familie en mantelzorgers. Als we palliatieve zorg bieden in de laatste levensfase van onze cliënten, bieden we zowel verpleegtechnische zorg als comfort.  Klachten zoals pijn en benauwdheid voorkomen of verminderen we zo veel mogelijk. Door binnen het Hospice Vijfheerenlanden op deze manier samen te werken, bieden we de cliënt de best mogelijke zorg.”

 

 

Van 2 naar 4 bedden:

Hospice Vijfheerenlanden is een gezonde, maar kleine non-profit organisatie die met behulp van vrijwilligers wordt gerund. Bestuurder Geert Tieman: “Onlangs vierden we ons 10-jarig bestaan aan de Ruinkamp in Vianen. In de nabije toekomst hopen we een nieuw en groter onderkomen te betrekken aan de Kwartelstraat in Vianen, waar we onze capaciteit kunnen uitbreiden naar vier plaatsen. We vinden deze samenwerking belangrijk, omdat Rivas een stevige, betrouwbare partner in de regio is. Met Rivas kunnen we de kennis en expertise van het team op een hoger niveau tillen en tegelijk onze kwetsbaarheid verkleinen”.

 

 

Over Hospice Vijfheerenlanden:

In Hospice Vijfheerenlanden brengen gasten hun laatste levensfase door in een huiselijke omgeving. De zorg gaat zoveel mogelijk zoals ‘thuis’. Gasten hebben een eigen kamer met ruimte voor enkele belangrijke eigen spullen. Het is vooral ook een plek waar familie, vrienden en bekenden zich vrij voelen om op bezoek te komen. Naast de professionele zorg die op verschillende momenten vanuit Rivas wordt geboden, zijn vrijwilligers onmisbaar. Voor de gasten én de mantelzorgers. Betekenisvol werk, waar altijd extra handen welkom zijn. 

 

 

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.hospicevijfheerenlanden.nl

 

 

 

Over Rivas Zorggroep:

 
 

Rivas biedt op meerdere plaatsen in de regio (palliatieve) zorg aan. 

 

Wilt u meer informatie? Bel dan met de Rivas Zorgcentrale op 0900-8440 of kijk op www.rivas.nl

 
 
 
 
 
op de foto v.l.n.r.  Deanne Pannekoek, Wickey van den Brink, Geert Tieman, Sandra Harsveldt, Jacqueline van Vliet en Reina Uithol.