Ronald McDonald Huis VUmc te Amsterdam.

10-02-2014 21:12
 

 



In Ronald McDonald Huis VUmc logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het VU medisch centrum.

Logeren in het Huis

Op de afdeling waar uw kind is opgenomen wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een kamer in het Ronald McDonald Huis. Het ziekenhuis informeert of er een kamer beschikbaar is en kondigt uw komst bij het Huis aan.

Als u binnenkomt, wordt u ingeschreven, krijgt u een rondleiding en een kamer toegewezen. Per gezin is in principe één kamer beschikbaar. De kamers zijn groot genoeg om ruimte te bieden aan extra (kinder)bedden. De kamer beschikt over een badkamer en televisie.

Eigen en gemeenschappelijke ruimtes

Op uw kamer heeft u alle privacy. Andere gezinnen kunt u ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis, zoals woonkamer, eetkamer en keuken. In de keuken heeft u kast- en koelkastruimte voor uw eigen boodschappen. Koffie en thee worden u in het Ronald McDonald Huis gratis aangeboden.

Tijdens uw verblijf doet u uw eigen was. Hiervoor kunt u kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en wasmiddel.

Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door.

Steun aan vrijwilligers en ouders

Een Ronald McDonald Huis is veel meer is dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden.

Eigen bijdrage

Voor uw verblijf betaalt u een eigen bijdrage van slechts € 15,- per overnachting. Deze eigen bijdrage wordt soms deels of volledig vergoed in uw aanvullende zorgverzekering. De werkelijke kosten van een overnachting liggen veel hoger. Het verschil wordt betaald door donateurs en sponsoren.


Contact:

 

Postadres

Ronald McDonald Huis VUmc Amsterdam
Amstelveenseweg 627
1081 JD AMSTERDAM
E-mail: vumc@ronaldmcdonaldhuis.nl

Telefoon

Tel. 020 - 30 13 333


 

Bezoekadres

Amstelveenseweg 627
1081 JD AMSTERDAM


Bankrekening

Rekeningnummer: ABN-AMRO Bank 46 88 88 888
IBAN: NL20 ABNA 0468 888 88

BTW nr: 806507408


 


 

Bron:  www.kinderfonds.nl