Ziekenhuis maakt enorme fout: wekenlange chemokuur voor vrouw zonder kanker.

11-04-2024 17:36
 
 
 
 

’Ik ben zo woest’

 
 
COLLEGE STATION - Een vrouw (39) in de Amerikaanse staat Texas kreeg wekenlang een chemokuur voor een zeldzame vorm van bloedvatkanker, tot bleek dat ze eigenlijk helemaal geen kanker had. „Ik ben hier erg door getraumatiseerd.”
 
 
 
 
Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie.

Foto: ANP / XINHUA NEWS AGENCY.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lisa Monk werd in 2023 gediagnosticeerd met angiosarcoom, een vorm van bloedvatkanker die maar weinig voorkomt. Ze zou nog maar vijftien maanden te leven hebben. „Ik ging naar huis om het tegen mijn twee kinderen te vertellen”, zegt ze tegen de Daily Mail. „Ik verzweeg dat ik nog maar kort te leven had, maar vertelde hun alleen dat het ernstig was.”
 
 
Het was voor Monk moeilijk om dit tragische nieuws te verwerken. Ze besloot om afscheidsbrieven aan al haar dierbaren te schrijven. De gedachtes over alle mijlpalen die ze zou missen, deden haar in tranen uitbarsten.
 

De dag waar ze zo tegenop keek brak aan. Monk begon met haar eerste chemokuren. Ze verloor al haar hoofdhaar, kreeg allerlei huidirritaties en kon niet stoppen met overgeven. Ze bereidde zich voor op haar tweede rondes van behandelingen, maar kreeg toen te horen dat ze eigenlijk helemaal geen kanker had. Alle kuren waren voor niks geweest.

 

 

 

’Bezorgde blik’

 
„De verpleegster vroeg mij nogmaals naar mijn klachten”, geeft Monk aan. „Plots had ze een bezorgde blik. Ze rende de behandelkamer uit om een dokter erbij te halen. Na vijftien minuten kwamen ze terug. Met een hele hoop medische termen vertelde de dokter dat mijn kankerdiagnose fout bleek te zijn.” De Amerikaanse dacht eerst dat deze mededeling betekende dat haar kuren werkten, maar dat was niet het geval.
 

„De dokter feliciteerde mij, maar dat stoorde mij erg. Ik had excuses meer gepast gevonden.” Het treurige incident vond inmiddels meer dan een jaar geleden plaats, maar tot op vandaag ondervindt Monk er nog de negatieve gevolgen van. „We zijn nog steeds ziekenhuisrekeningen aan het betalen, omdat geen enkele rekening werd kwijtgescholden. Ik ben zo woest op ze.”

 

Het is nog niet duidelijk hoe het ziekenhuis zo’n grote fout heeft kunnen maken. Waar Monk daadwerkelijk aan lijdt en of ze eventueel nu wordt behandeld is tevens niet bekend.

 

 

 

 

Bron: www.telegraaf.nl/nieuws