61 uur met pijltjes gooien voor goede doel: vier vrienden vallen wereldrecord dartsmarathon aan.

16-07-2021 16:10Auteur: Toon Verheijen - hln.be/berendrecht
Kevin Orban en zijn vrouw Sandra Scheynen.
Kevin Orban en zijn vrouw Sandra Scheynen. 

Foto: RV.


BRECHT/HERENTALS/LEUVEN/DEURNE/ZANDVLIET: Kevin Orban wil samen met drie vrienden het wereldrecord 'zo lang mogelijk darts spelen' aanvallen. Dat staat nu op 51 uur en 1 minuut. Met de opbrengst en een crowdfunding willen ze chemomutsjes kopen voor Kevins partner Sandra Scheynen uit Brecht en nog 2.000 andere vrouwen die kanker hebben.


Kevin Orban en zijn vrouw Sandra Scheynen kregen drie maanden geleden te horen dat ze borstkanker heeft. "Ze is ondertussen geopereerd en heeft al vier zware chemokuren achter de rug", vertelt Kevin. "Nu begint ze aan een periode dat ze elke week een lichtere kuur krijgt. Vlak na het opstarten van de chemo begon Sandra's haar uit te vallen. Je kan dan kiezen voor een pruik ofwel een 'chemomutsje'. Sandra koos voor het laatste. Ze zijn vrij duur, maar wel noodzakelijk. Toen bleek dat de mutsjes helemaal niet terugbetaald werden door het ziekenfonds."Zo'n vijf mutsjes kosten al snel 200 tot 300 euro. Een aanzienlij­ke kost die volgens ons toch voor heel wat gezinnen niet zo evident is.

Kevin Orban.Crowdfunding:


En daar schrokken Kevin en Sandra toch wel van. "Je hebt al snel vijf of zes van die mutsjes nodig en dat kost tussen de 200 en 300 euro", vertelt Kevin. "Een aanzienlijke kost die volgens ons toch voor heel wat gezinnen misschien niet zo evident is. Daarom kwamen we op het idee om een crowdfunding op poten te zetten met als doel - het is veel maar we hopen dat het lukt - 100.000 euro in te zamelen. Zo zouden we toch zo'n 2.000 vrouwen aan chemomutsjes moeten kunnen helpen."


Recordpoging:


Maar er is niet alleen de crowdfunding. Samen met zijn vrienden Yannick Bogers (30) uit Deurne, Vincent Diels (30) uit Herentals en Michael Ringoet (33) uit Veltem organiseren tussen 23 en 25 juli 2021 'Pink Flight'. "Yannick, Michael, Vincent en ik delen twee dingen", zegt Kevin. "We hebben alle vier een passie voor darts en we zijn alle vier van zeer nabij in contact gekomen met kanker. We willen om onze crowdfunding wat kracht bij te zetten het wereldrecord van de langste dartsmarathon aanvallen. Het huidige record in het Guinness Book of Records staat op 51 uur en 1 minuut. Wij willen dat op 61 uur brengen (grijns). De bedoeling is dat we later nog verschillende evenementen gaan organiseren."


De wereldrecordpoging vindt plaatst in de Dry Klaveren in de Spaansemolenstraat 29 in Zandvliet. De vier vrienden starten op 23 juli 2021 om 8 uur 's morgens en als ze het halen stopt de recordpoging op zondag 25 juli 2021 om 21 uur.Meer info kan je vinden op de pagina voor de crowdfunding of op de website. Mailen kan ook naar  pinkflightbenelux@gmail.comDe recordpoging vindt volgende week plaats.

De recordpoging vindt volgende week plaats. 

Foto: RV.


Bron: www.hln.be