87.500 euro voor strijd tegen kanker: ‘Mooi als hier een nieuwe Westlandse traditie is geboren’.

30-06-2021 17:54Auteur: Fred Vermeer - ad.nl/westlandRené van Dijk van Team Westland (links), Menno Reijgersberg (ERP) en sportwethouder Pieter Varekamp voor de deur van de Sap Bar in Naaldwijk. Zij hebben zich flink ingezet voor de Team Westland Break Out.

René van Dijk van Team Westland (links), Menno Reijgersberg (ERP) en sportwethouder Pieter Varekamp voor de deur van de Sap Bar in Naaldwijk. Zij hebben zich flink ingezet voor de Team Westland Break Out. 

Foto: Team Westland.


De Team Westland Break Out die op zaterdag 19 juni 2021 werd gehouden heeft een bedrag van maar liefst 87.500 euro opgeleverd. Meer dan 6000 mensen waren die dag aan het sporten met een speciaal bandje om hun arm. Westland was daarmee voor één dag de sportiefste gemeente van Nederland. 


De Team Westland Break Out was opgezet door René van Dijk, lid van Team Westland en in het dagelijks leven beheerder van sporthal De Wielepet in Monster. Hij bedacht het evenement om iedereen op eigen houtje toch te kunnen laten sporten en daarbij geld in te zamelen voor Team Westland, dat op 6 oktober 2021 de Col du Tourmalet in Franse Pyreneeën gaat beklimmen.


Traditie:


,,Ik ben blij dat er op 19 juni 2021 in Westland gekeken werd naar wat er wél kon, na een jaar van vele beperkingen", zegt René van Dijk. ,,Het was bijzonder dat in coronatijd ruim 6000 mensen tegelijk hun sportieve beentje hebben voorgezet. Door de bandjes kwamen mensen elkaar overal tegen op straat en voelde het als één mooi evenement. Eindelijk weer eens met elkaar het leven vieren. Met z'n allen één dag lid van Team Westland en geld ophalen voor de strijd tegen kanker. Met een geweldig resultaat van 87.500 euro. Het zou mooi zijn als hier een nieuwe Westlandse traditie is geboren." 
Bron: www.ad.nl