24 uur zwemmen voor de strijd tegen kanker.

23-12-2019 19:22            

(Pixabay)

FRANEKER - De FZC'54 24-uurs zwemmarathon in Zwembad Bloemketerp heeft dit weekend een bedrag van 4732 euro opgebracht. Oud-voorzitter Frits Sieswerda nam de cheque dankbaar in ontvangst.

            

Het was een emotioneel moment toen zaterdagavond de opbrengst van de 24-uurs zwemmarathon in zwembad Bloemketerp bekend werd gemaakt en het bedrag op de cheque werd geschreven.


De 24-uurs zwemmarathon ging vrijdagavond van start in zwembad Bloemketerp. Het symbolische startschot werd gegeven door Frits Sieswerda, oud-voorzitter van FZC'54. Hij zwom het eerste baantje, en zaterdagavond ook het laatste baantje.


De hele actie is eigenlijk ook begonnen toen vorig jaar bij hem kanker werd vastgesteld. Naar omstandigheden gaat het eigenlijk onverwacht goed met hem, zo goed zelfs, dat hij heeft besloten om volgend jaar samen met onder anderen zijn fietsmaat Gert Kuipers de Alpe d'Huzes te gaan fietsen. De opbrengst van die sponsortocht wordt aangewend voor de bestrijding van kanker. Voorafgaand aan die uitdaging wil Frits Sieswerda zo veel mogelijk sponsorgeld ophalen om het daar te kunnen overhandigen.


Darren Sieswerda en Bart de Vos hebben namens FZC'54 de organisatie op zich genomen van de 24-uurs zwemmarathon in zwembad Bloemketerp. Leden, oud-leden en vrienden kwamen in actie en zwommen tijdens de marathon mee.


Veel zwemmers, familie, clubgenoten en andere belangstellenden woonden zaterdagavond het slot van de marathon vanaf de kant bij. Zij werden even stil toen het uiteindelijke bedrag bekend was.


Zaterdag 21 maart 2020 vindt de Night to Light Run plaats. Het belooft een uniek hardloop- en wandelevenement te worden met vuur, licht en veel muziek.


Ook de opbrengst van dit evenement is bedoeld voor de strijd tegen kanker. (www.nighttolightrun.com )
Bron: www.ekercourant.nl