Aandacht voor Hospice Bronnerhof in Week van de Zorg.

09-03-2020 19:14


Auteur: sittardgeleen - nieuws.nl/nieuws.Foto: Hospice Bronnerhof.

Van 16 tot en met 21 maart 2020 is de Week van de Zorg. In dit kader worden er door heel veel zorgorganisaties in den lande activiteiten ontplooid om hun dienstverlening onder de aandacht te brengen.


Ook Hospice Bronnerhof in Born speelt zichzelf die week graag in de kijker.


Enkele vrijwilligers van het hospice gaan  op woensdag 18 maart 2020 van 14:00 tot 16:00 uur en op zaterdag 21 maart 2020 van 10:30 tot 13:00 uur in de Leeswinkel van bibliotheek


De Domijnen in Born met geïnteresseerden graag een 'keukentafelgesprek' aan.


De Leeswinkel is gevestigd aan de Prins Bisdomstraat 7.Landelijk is er de laatste tijd veel aandacht voor voorlichting en gesprekken met als thema 'Begin eens een goed gesprek over het einde'. Ook het Ministerie van Volksgezondheid voert hier een campagne over. Zij gebruikt  hierbij een  filmpje met als titel: 'Ik heb te horen gekregen dat ik dood ga, maar tot die tijd leef ik'. In bijna thuis huis Bronnerhof  wordt ook veel gesproken over de grote dingen van leven en dood. Aan de keukentafel in het hospice worden heel wat serieuze gesprekken gevoerd, maar er wordt ook veel gelachen. "Wij zijn een hospice, en bij ons gaan mensen dood, maar het leven staat bij ons centraal. Om dat leven van onze gasten tot het einde toe zo comfortabel en waardig mogelijk te laten zijn."


Op zaterdagmiddag 21 maart 2020 kunnen geïnteresseerden van 14:00 tot 15:30 uur een kijkje komen nemen in het hospice aan de Bronstraat 9, achter de kerk in Born.


De koffie staat er klaar en de coördinatrice en enkele vrijwilligers zijn gaarne bereid om op al uw vragen in te gaan.


Bent u geïnteresseerd in de verblijfsmogelijkheden of in vrijwilligerswerk, of alleen maar nieuwsgierig? Schroom niet om in de Leeswinkel in gesprek te gaan, en/of van de gelegenheid gebruik te maken om een kijkje achter de schermen te nemen. De sfeer en de voorzieningen bij Bronnerhof zijn uitstekend en de organisatie met ruim tachtig vrijwilligers loopt geolied. Gasten en hun familie worden op alle mogelijke manieren terzijde gestaan, zijn daar meestal heel dankbaar voor en dat maakt het werk als vrijwilliger ook uitermate zingevend.Bron: www.sittard-geleen.nieuws.nl