Actie ‘Nederland geeft Licht’ van KWF Kankerbestrijding dit jaar vanaf Grote Markt in Nijmegen.

04-11-2021 15:18


Auteur:  Dion van Alem - rn7.nlTijden "Nederland geeft licht" worden lampionnen verlicht voor dierbare die worden gemist als gevolg van kanker en mensen die extra steun kunnen gebruiken.

Foto KWF Kankerbestrijding.


NIJMEGEN - Op zondag 19 december 2021 wordt het evenement 'Nederland geeft Licht' van KWF Kankerbestrijding uitgezonden vanaf de Grote Markt in Nijmegen. Deze zesde editie van het evenement waarbij lampionnen worden verlicht en donaties worden verzameld rondom de ziekte kanker wordt uitgezonden op SBS6.


Nederland geeft Licht:


Tijdens 'Nederland geeft Licht' worden lampionnen verlicht voor dierbaren die worden gemist als gevolg van kanker en mensen die extra steun kunnen gebruiken. De actie dient om donaties te verzamelen voor onderzoek, preventie, een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn geweest en zorg rond de palliatieve levensfase. Tijdens de uitzending van het evenement wordt aandacht besteed aan verschillende verhalen achter de brandende lampionnen. Het evenement bestaat sinds 2016 en vindt plaats op bijzondere locaties in het land. De eerste editie vond plaats op de Afsluitdijk, de tweede op het Middelpunt van Nederland bij Lunteren, de derde bij Paleis Soestdijk en de vierde in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De vijfde editie vond vorig jaar plaats in Madurodam. Toen werden er meer dan 40.000 lampionnen verlicht.


Exposure voor de stad:


Dit jaar vindt het evenement dus plaats op de Grote Markt in Nijmegen. Het evenement geeft Nijmegen landelijke exposure, omdat de uitzending op SBS6 naar verwachting één miljoen kijkers zal trekken. "De locatie Grote Markt is de A-locatie voor tv-beelden van de stad, dit evenement draagt bij aan de profilering van de stad", schrijft het college. "Ook is het een heel mooi moment om stil te staan bij iedereen die we verliezen door deze vreselijke ziekte", voegt wethouder Monique Esselbrugge (D66) toe. "We hopen dat het een mooi evenement wordt."


Warenmarkt:


De organisator start op woensdag 15 december2021 met het opbouwen van het evenement. Op dinsdag 21 december 2021 zijn de afbreekwerkzaamheden afgerond. Daarom is gedurende deze periode de Grote Markt niet beschikbaar voor de warenmarkt.


De marktkramen die op 18 en 20 december 2021 op de Grote Markt zouden staan worden verplaatst naar de Augustijnenstraat en de Burchtstraat.

Bron: www.rn7.nl