Actievoerders en vrijwilligers steunen KiKa.

12-07-2020 18:36
Vader Hassan weet als geen ander hoe belangrijk onderzoek naar kinderkanker is.

ZWOLLE  - Van 20 t/m 25 juli 2020 doen honderden trouwe actievoerders en vrijwilligers van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) mee aan de online KiKa Collecte.


Sinds half maart zijn er duizenden acties die men normaal gesproken voor het goede doel houdt stilgelegd, net als alle sportevenementen van KiKa. Dat is een behoorlijke aderlating voor de stichting, die belangrijk onderzoek naar kinderkanker financiert.


Hassan komt al jaren in actie voor KiKa:

Elizar is een meisje van 10 jaar. Zij werd geboren met een zeldzame vorm van kanker bij kinderen. Nu, tien jaar later, gaat het naar omstandigheden goed met haar. Maar zij is nog steeds onder controle in het Prinses Máxima Centrum. Haar vader Hassan weet vanzelfsprekend als geen ander hoe belangrijk onderzoek naar kinderkanker is. Hij zamelt al jaren geld in voor KiKa! Er staat altijd een collectebus op de toonbank van zijn kapperszaak in Utrecht. "De steun van onze familie, de medewerkers en de klanten geeft ons het gevoel dat we er niet alleen voor staan". Van 20 t/m 25 juli collecteert Hassan, net als honderden anderen, ook online voor KiKa! 


Online KiKa Collecte:

Op de speciale actiepagina kikacollecte.nl worden dagelijks nieuwe digitale collectebussen aangemaakt. Het officiële startschot van de online collecteweek voor KiKa wordt gegeven op maandag 20 juli 2020. Vanaf dan delen alle collectanten hun donatieverzoeken via alle mogelijke digitale kanalen. "Het is fantastisch om te zien hoe onze actievoerders en vrijwilligers het initiatief van Hassan omarmen. De loyaliteit reikt zelfs nog verder dan onze directe achterban. Ook in deze tijd blijkt maar weer dat KiKa van heel Nederland is. Dat zien we aan de vele positieve reacties die we krijgen van nieuwe donateurs en loterijspelers. Ook zijn er tijdens de Run for KiKa @Home duizenden sportievelingen vanuit huis gaan hardlopen voor KiKa". Aldus een trotse Frits Hirschstein, oprichter en directeur van KiKa. 
Bron: www.rtvzwollefm.nl/lokaal-nieuws