Adamas houdt digitaal de deuren onvoorwaardelijk open.

01-05-2020 18:16

 De deuren van Adamas zijn letterlijk gesloten voor mensen geconfronteerd met kanker, maar digitaal en telefonisch is het inloophuis onvoorwaardelijk open ook voor mensen die nog niet ingeschreven zijn bij Adamas. 


"Geen inloophuis maar een Inbelhuis zo noemde een gast ons die wij verleden week belde om te vragen hoe het met hem en zijn vrouw ging", aldus Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis. "Maar dat is niet het enige wat Adamas doet. Toen de deuren letterlijk dicht moesten vanwege het Corona virus en we niet meer in het oncologiecentrum in het Spaarne Gasthuis aanwezig konden zijn, zijn we gelijk gaan kijken hoe we (nieuwe) gasten digitaal en telefonisch kunnen blijven ondersteunen".


Wat kan Adamas nu voor jou betekenen? 

Er worden diverse activiteiten en lotgenotengroepen online live aangeboden; Op het Adamas YouTube kanaal staan beweging, ontspanning, creatieve en kook filmpjes, ook voor kinderen;


· Je kan Adamas altijd bellen voor een luisterend oor op 0252-680233;


· 1-op-1 (coaching) gesprek op afspraak. Dit kan digitaal of telefonisch; 


De Kids- en ChillClub heeft 1 x 2 weken een online activiteit;


Borstprotheses, Heart Pillows en troostdiertjes kunnen via mail@adamas-inloophuis.nl  GRATIS besteld worden.


Op www.adamas-inloophuis.nl/weekoverzicht vind je een overzicht van alle activiteiten met een link naar het filmpje of hoe in je in moet loggen voor een activiteit. 


Enkele activiteiten uitgelicht:

FILMPJES:

op Adamas YouTube kanaal: Workshopleiders hebben fantastische filmpjes opgenomen die je kan bekijken, beoefenen en beluisteren op het Adamas YouTube kanaal. Je krijgt uitleg hoe je heerlijke chocoladepasta kan maken, je kan een mantra meezingen, yoga beoefenen of een creatieve activiteit bekijken. Ga naar www.youtube.com  en zoek op Adamas Inloophuis. 


OPEN KOFFIE/OPEN THEE:

Iedere dinsdag van 10:30-11:30 uur is er Online OPEN KOFFIE en iedere donderdag van 14:30-15:30 online OPEN THEE. Voor een luisterend oor, vragen, (h)erkenning van lotgenoten. De groepen worden begeleidt door een coördinator van Adamas. Drink je een kop koffie/thee mee?


OPEN ATELIER:

Iedere donderdag van 10:30 - 12:30 is er open atelier onder begeleiding van creatief therapeut Claar. Met elkaar ga je online aan de slag met een creatieve opdracht. Heb je geen materiaal thuis, laat het Adamas weten, ze brengen het graag bij je langs. 


POWERWALKEN:

met kleine oefeningen. Iedere maandag van 10-11 uur kan je op afstand via een App samen met Ilona stevig wandelen in de frisse buitenlucht met wat kleine oefeningen om je spierkracht te behouden. 


Wil je meedoen aan een activiteit kijk op www.adamas-inloophuis.nl/weekoverzicht  hoe je mee kan doen, of stuur een email naar mail@adamas-inloophuis.nl  of bel 0252-680233 voor meer informatie. 


Op de hoogte blijven?

Wil je weten wanneer welke activiteiten gegeven worden, kijk regelmatig op de agenda op de website, facebook, instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief via www.adamas-inloophuis.nlOver het Adamas Inloophuis:

Het Adamas inloophuis biedt begeleiding voor volwassenen en kinderen geconfronteerd met kanker met het (her)vinden van hun (veer)kracht. Je kan er terecht wanneer je zelf kanker hebt (gehad) als naaste of nabestaande. Ieder mens is anders, daarom biedt Adamas een behoefte gerichte aanpak.


Je kan kiezen uit diverse activiteiten zoals:

  • informatie,
  • lotgenotencontact,
  • creatieve en lichaamsgerichte workshops,
  • ontspanning,
  • 1 -op-1 gesprekken,
  • uiteraard voor een luisterend oor.


In het Adamas Inloophuis werken 90 vrijwilligers die 6.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.000 bezoeken begeleiden. 


Annelies Osinga:

Leidinggevend Coördinator. 

Adamas Inloophuis

Eugenie Previnaireweg 61

2151 BB Nieuw Vennep

Tel. 0252-680233

Mob: 06-29260902

e-mail: annelies@adamas-inloophuis.nl

www.: www.adamas-inloophuis.nl
Bron: www.alphensnieuwsblad.nl/nieuws/algemeen