Afscheid van ‘Matti’ op het gras van FC Twente: ‘Al mijn vrienden moeten erbij kunnen zijn’.

30-06-2020 16:44


Auteur: Bert Janssen - ad.nl/enschede
Video: ENSCHEDE - Mathijs 'Matti' Visscher werd maandag 29 Juni 2020 als eerste opgebaard op de grasmat van FC Twente in De Grolsch Veste. Om bijna vierhonderd familieleden, vrienden en bekenden van de 31-jarige Enschedeër een zitplaats te bieden kozen zijn ouders en tweelingbroer Stefan voor het FC Twente-stadion als alternatieve aula.


Ceremoniemeester Heidi Wevers droeg een opvallende garderobe bij haar eerste uitvaart. De Enschedese koos voor een zwart jasje, een zwarte broek en daaronder witte sneakers. "Die heb ik gisteren speciaal gekocht, omdat Matti en zijn vrienden die ook steevast dragen en omdat ik alleen daarmee op de grasmat mag.""

  

De monteur van de vroegere machinefabriek Siemens in Hengelo (nu VDL) schreef met de drukbezochte uitvaart geschiedenis. Er zijn eerder vijf uitvaarten vanuit De Grolsch Veste gehouden, zoals van oud-elftalleider van FC Twente Toon Renes (70). Maar niet eerder stond een kist met de overledene op de grasmat en werd een deel van de tribune gebruikt.


1,5 meter afstand:

Om iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar een zitplaats te kunnen bieden kozen Mathijs' ouders en  tweelingbroer Stefan voor de voetbaltempel. Medewerkers van FC Twente begeleidden de honderden uitvaartbezoekers. Ze konden echter niet voorkomen dat niet alle gasten zich aan de corona-afstandsregels hielden.Tekst gaat verder onder de Foto:Voor het eerst deed het stadion De Grolsch Veste dienst als aula. Voor de 31-jarige 'Matti' Visscher.

Voor het eerst deed het stadion De Grolsch Veste dienst als aula. Voor de 31-jarige 'Matti' Visscher.

Bert Janssen.
Ziekbed van twee jaar:

Na een ziekbed van ongeveer twee jaar overleed de monteur woensdagochtend 24 Juni 2020  aan de gevolgen van kanker. Op zijn sterfbed gaf hij aan, dat al zijn vrienden bij de uitvaart aanwezig moesten kunnen zijn. In een persoonlijke brief die de uitvaartleidster via de stadioninstallatie voorlas noemde Matti de vriendengroep 'lieve familie'. 'Helaas is mijn tijd gekomen', schreef hij. Vader Henk, moeder Gerrie, tweelingbroer Stefan, familieleden en vrienden waren ontroostbaar. Marco Borsato zong Waarom nou jij?Helaas is mijn tijd gekomen.

'Matti' Visscher , in zijn laatste brief.


Hardcore-beats:

De dartsliefhebber, die eerder voetbalde bij Sportclub Enschede, liet op eigen verzoek hardcorebeats door De Veste daveren. De FC Twente-supporter krijgt een plek in de Wall of Fame, in de muur voor Vak-P. Bij het vertrek vanaf het stadion naar het crematorium in Usselo vormden de honderden bezoekers een erehaag. Zijn beste vrienden staken twintig fakkels met witte rook af.


Voor de Video van dit Artikel klik hierBron: www.ad.nl