Algeheel rookverbod bij UMC Utrecht.

07-08-2018 20:21


Auteur: redactie - RTV Utrecht. 


Foto: ANP.UTRECHT -  Het UMC Utrecht komt met een rookverbod voor het gehele terrein. Nu mag je op verschillende plekken rondom het ziekenhuis nog een sigaret roken, maar dat is vanaf 1 oktober 2018 niet meer toegestaan.


In de horeca en bij sportverenigingen is het al normaal dat je er geen sigaret opsteekt. Dat het ziekenhuis nu volgt, is een logische stap volgens Internist en mede-initiator van het verbod Frank Visseren: "Als ziekenhuis moeten wij heel duidelijk aangeven dat roken een slecht idee is, en slecht is voor je gezondheid. Dat doen wij door onderzoek te doen en patiënten te behandelen, maar ook door deze boodschap naar de buitenwereld uit te stralen."


 Hoewel het verbod van Visseren al tien jaar eerder doorgevoerd had mogen worden, past het in deze tijd. Visseren: "Het is een maatschappelijke beweging. Vroeger mocht je roken in vliegtuigen, restaurants en op bepaalde plekken in ziekenhuizen. Nu wordt roken verder terug gedrongen en steeds minder normaal."


ANDERE ZIEKENHUIZEN:

De andere ziekenhuizen in de stad gaan nog niet zo ver dat ze het gehele terrein rookvrij maken. Zowel het Diakonessenhuis als het St. Antonius in Utrecht zijn niet van plan de rookzones van het terrein te verwijderen. Gisteren  6 augustus 2018 werd bekend dat ook het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam een algeheel rookverbod gaat hanteren op hun terrein.
Bron: www.rtvutrecht.nl