Alle spinningfietsen weer bezet tijdens Wielepetcross: 850 schoolkinderen doen mee voor Team Westland.

14-03-2022 16:52

 

 

Auteur: Fred Vermeer - www.ad.nl

 

 

Twee jaar geleden bleven de spinningfietsen in sporthal de Wielepet in Monster leeg. Dit weekend zijn ze allemaal weer bezet tijdens de Wielepetcross.  

 

Foto: Wielepetcross

 
 
 
 
 
 
Twee jaar geleden was de Wielepetcross zo'n beetje het eerste evenement dat door corona in het water viel. Nu alle maatregelen nagenoeg van de baan zijn, stappen vrijdag 850 schoolkinderen op de spinningfiets om geld op te halen voor Team Westland.
 
 
,,Alle fietsen stonden er 12 maart 2020 klaar voor in sporthal de Wielepet”, blikt organisator René van Dijk terug. ,,Schoolkinderen hadden hun sponsorgeld opgehaald, het licht en geluid werd aangesloten. Het beloofde een topweekend te worden, maar toen kwam de eerste persconferentie en ging het land door corona per direct op slot. Nu, twee jaar later, is de Wielepetcross één van de eerste evenementen die weer wél doorgaat.”

Vrijdag 18 maart zullen over de hele dag 850 schoolkinderen beleven wat het is om bij Team Westland te horen, stelt Van Dijk. ,,Ze hebben zich allemaal laten sponsoren door vrienden, familie en buren en dat belooft weer wat moois te worden”, vervolgt hij. ,,Vrijdagavond is het de beurt aan de rugbyers van The Hookers om de fietsen te beklimmen.”

 

Zaterdag wordt dan de échte ERP/DRV Wielepetcross gehouden. Het spinnen duurt van 13.00 tot 16.00 uur. ,,De fietsen kosten 50 euro voor drie uur, maar één of twee uur kan natuurlijk ook.”
 
 

Onderzoek naar kanker:


Om 14.00 uur starten de wandelaars voor het podium vanuit de zaal richting duinen en strand en om 14.30 uur zijn de hardlopers aan de beurt voor een pittig rondje van 5, 7 of 10 kilometer. ,,Dit kan voor tien euro of meer, want alle inkomsten komen ten goede aan Team Westland”, zegt Van Dijk. ,,Daarna is er nog een pastamaaltijd en een drankje om de boel feestelijk af te sluiten.”

 

 

 

Meedoen kan door op te geven bij René van Dijk (06-53368577).

 

Team Westland gaat ook dit jaar (22 juni 2022) weer naar de Col du Tourmalet. Het doel van de actie is zo veel mogelijk geld in te zamelen voor regionale en lokale instellingen en initiatieven die rechtstreeks of zijdelings verband hebben met kanker of onderzoek daarnaar. 

 
 
 
 
Bron: www.ad.nl