Alphens inloophuis voor kankerpatiënten uit jasje gegroeid.

26-11-2019 16:59


Auteur: Jan Belt - ad.nl/alphen 

Vrijwilligers runnen niet alleen het SamenhuiS in Alphen, ze delen ook jaarlijks 'doorgeefrozen' uit.  Ontvangers kunnen die doorgeven aan bekenden die de gevreesde ziekte hebben (of aan hun familieleden). Sandra Blijenberg (rechts) kreeg er in 2017 eentje.

Foto: Pim Mul.
Het SamenhuiS, een inloophuis voor iedereen die te maken heeft met kanker, is in Alphen uit het jasje gegroeid.

Het gaat zo goed met het SamenhuiS dat de ruimte aan de Uranusstraat waar ruim vijf jaar geleden werd begonnen inmiddels te klein is geworden. Daarom worden de activiteiten vanaf begin volgende maand gehouden in een groter pand, aan de Grebbeberg (68). Het heeft drie kamers, een keuken en een kleine tuin.

,,Dankzij de steun van sponsors kunnen we het pand opknappen. We willen ook meer uren inloop doen en extra activiteiten organiseren. Maar daarvoor hebben we wel nieuwe gastheren en -vrouwen nodig'', meldt het bestuur van het SamenhuiS.


Vrijwilligers:

Het inloophuis werkt louter met vrijwilligers en vierde onlangs het 5-jarig bestaan. Naast de inloop zijn er ook onder meer workshops zoals schilderen en tekenen, yoga, wandelsessies en elke maand een maaltijd.


Het SamenhuiS krijgt onder meer de opbrengst van de Samenloop voor Hoop in het Alphense Park Rijnstroom, een 24 uur durende wandelestafette die al jaren veel deelnemers en publiek trekt.
Bron: www.ad.nl