Amerika verdeeld over ziekte omstreden radiohost Rush Limbaugh.

04-02-2020 18:44


Auteur: Bob van Huet - ad.nl/buitenland
VIDEO: De bekende en zeer omstreden Amerikaanse radiohost Rush Limbaugh (69) lijdt aan vergevorderde longkanker, zo heeft hij bekendgemaakt. Amerika reageert verdeeld.


,,Ik moet u iets vertellen waarvan ik had gehoopt dat ik het niet hoefde te vertellen", aldus non-stop sigarenroker Limbaugh aan het slot van zijn laatste radioshow. De komende week zal de door delen van conservatief Amerika op handen gedragen politiek commentator tijdelijk zwijgen als hij voor behandeling in het ziekenhuis ligt. Trouwe luisteraars reageren op sociale media massaal met steunbetuigingen. Ook politieke vrienden als president Donald Trump en vicepresident Mike Pence betuigden hun medeleven aan de radioster die ooit door president Reagan werd bedankt voor 'het promoten van Republikeinse en conservatieve principes'.  Limbaugh zamelt jaarlijks miljoenen in voor onder andere leukemie. Tekst gaat verder onder de Foto: 

President Donald Trump groet Rush Limbaugh tijdens een conservatieve bijeenkomst in december.

Foto: REUTERS.
Maar er zijn ook veel Amerikanen die Limbaugh nu op Twitter en Facebook voorhouden dat hij niet op hun sympathie hoeft te rekenen omdat hij een notoire racist en haatzaaier is. Aan voorbeelden en beruchte luisterfragmenten ontbreekt het niet. Tegen een zwarte beller in zijn radioshow zei hij eens: ,,Ik kan je niet verstaan, haal dat bot uit je neus en bel me terug".


Vergelijkbare staaltjes van zijn populaire 'insult radio' (beledig-radio) reserveerde Limbaugh regelmatig voor Obama-aanhangers, homo's, mensen die pro abortus waren en verslaafden. Dat laatste bleek pijnlijk toen de presentator zelf verslaafd bleek, aan pijnstillers die hij illegaal had aangeschaft.  'Nadat hij decennia zoveel kanker heeft verspreid is het niet verbazingwekkend dat ie zelf ook wat heeft gekregen', reageert iemand op Twitter. 'Ik hoop dat er veel moslimartsen en vrouwenartsen in dat ziekenhuis zijn die zijn leven gaan redden', aldus een ander. Donald J. Trump @realDonaldTrump    

Many people do not know what a great guy &amp; fantastic political talent the great Rush Limbaugh is. There is nobody like him. Looking for a speedy recovery for our friend! <a href="https://t.co/GRTt56BjEu">https://t.co/GRTt56BjEu</ a>Limbaugh spotte ooit met de kanker van de linkse opperrechter Ruth Bader die toevallig deze maand genezen is verklaard. Anderen brengen in herinnering hoe hij abject reageerde toen andersdenkenden ziek waren. Berucht is Limbaughs aanval op Hollywood-acteur Michael J. Fox die aan de ziekte van Parkinson lijdt. ,,Hij overdrijft de gevolgen van zijn ziekte. Het is een act.


Het is schandalig van Michael J. Fox. Of hij heeft zijn medicijnen niet ingenomen, of hij acteert."


Voor de Video van dit Artikel klik hierBron: www.ad.nl