Amerikaanse dressuuramazone Amanda Johnson (37) overleden aan kanker.

03-12-2018 18:50


Auteur: Katrien Equnews - equnews.nl/dressuur

Gisteren 2 Dec 2018 is de Amerikaanse Grand Prix dressuuramazone Amanda Johnson gestorven aan kanker. Ze was 37 jaar. De amazone uit Wisconsin was erg bekend als trainster in de VS en verscheen op internationale wedstrijden vaak met Pip (Pik Solo) en Pluto VI Andorella (Pluto VI Almerina IV).


Johnson vocht moedig tegen drievoudige borstkanker gedurende drieënhalf jaar. Vorig jaar in oktober kreeg ze opnieuw borstkanker nadat ze 17 maanden in remissie was geweest. Hierna verspreidde de ziekte zich naar haar hersenen, waardoor het fataal afliep.


Haar man James Borchardt: "De manier waarop Mandy haar ziekte aanpakte en vocht getuigde van enorm veel moed. Ze legde haar focus steeds opnieuw op het positieve van de dag, en hield zich niet bezig met de oneerlijkheid waar ze mee te maken kreeg. Ze haalde het maximum aan liefde, schoonheid, plezier en ambitie uit iedere dag die ze kreeg."


Deze mindset wordt ook bewezen door het feit dat Amanda Johnson gedurende haar ziekte ook haar paarden bleef rijden, trainen en op wedstrijd uitbrengen. Tijdens deze periode haalde ze haar persoonlijk record op wedstrijd tijdens een muzikale freestyle op Urock.


Amanda's familie heeft de Amanda Johnson Dressage Memorial Fund opgericht, een dressuurgerichte sponsoring/beurs in haar gedachtenis zodat haar liefde voor dressuur kan voortleven.


Je kan hier doneren.
Bron: www.equnews.nl