Andros verhuist prostaatkankercentrum naar Baarn.

03-01-2021 19:37Foto: Andros.


BAARN Er komt een prostaatkankercentrum in Baarn, dat meldt initiatiefnemer Andros Mannenkliniek die nu al gevestigd is aan de Hermesweg 15. In Baarn breidt Andros uit met haar prostaatkankercentrum. Daar worden nu centraal alle complexe onderzoeken verricht voor deze precisiediagnostiek.

                                 

In 2015 werd het eerste zelfstandige prostaatkankercentrum in Nederland opgericht door Andros. Een centrum dat zich volledig richt op prostaatkanker, verzekerde zorg levert en los staat van ziekenhuizen.  Al meer dan 5000 mannen kozen voor deze precisiediagnostiek. Inmiddels wordt bijna acht procent van de agressieve prostaatkankers in Nederland bij Andros ontdekt.


Bij een verdenking van prostaatkanker kunnen mannen terecht bij de urologische klinieken van het bedrijf, die door heel Nederland gevestigd zijn. De uroloog onderzoekt of precisiediagnostiek noodzakelijk is en is in het verdere traject het vaste aanspreekpunt voor de cliënt. Hij bespreekt de uitslagen van de onderzoeken met de cliënt en indien nodig de behandelingsmogelijkheden uitgaande van 'de juiste behandeling op het juiste moment'. De MRI kan ook worden ingezet bij active surveillance, dat wil zeggen dat er niet of niet direct wordt ingegrepen bij prostaatkanker maar de tumor nauwlettend in de gaten wordt gehouden. ONTWIKKELINGEN:

,,Eerder is gebleken dat Andros in haar gespecialiseerde urologische klinieken snel nieuwe ontwikkelingen kan doorvoeren. Het prostaatkankercentrum blijft doorgaan met verdere optimalisatie van de diagnostiek. Ook worden toekomstige mogelijkheden bekeken zoals instant-pathologie op basis van artificiële intelligentie en nieuwe mogelijkheden voor focale therapie van prostaatkanker. Dit gebeurt door een team onder leiding van prof. dr. Frans Debruyne, dr. Paul Kil, prof. dr. Theo de Reijke, prof. dr. Jelle Barentsz en drs. Jos Immerzeel'', aldus het bedrijf in een persbericht.

Bron: www.baarnschecourant.nl/lokaal/zorg