Anke verloor haar man omdat er geen stamceldonor was.

07-03-2020 18:59Anke verloor haar man omdat er geen stamceldonor was

Foto: till uit video.
3FM-dj Wijnand Speelman is deze weken druk bezig met het voeren van campagne. Niet om stemmen te krijgen zoals in de States, maar om 'stammen' te verzamelen. Stamceldonoren waarmee levens gered kunnen worden. Dat de nood hiervoor hoog is bewijst Anke die te horen was in de 3FM Special: "Hij was afhankelijk van een anonieme stamceldonor. Die is helaas niet gevonden..."


Waarom is het nodig?

Wijnand vertelt tijdens de 3FM Special: "Mijn motivatie voor deze campagne is een paar jaar geleden ontstaan toen ik Dennis Verweijen ontmoette. Dennis kreeg op 35 jarige leeftijd de diagnose acute myeloïde leukemie. Een ernstige bloedziekte die zijn leven ingrijpend veranderde. Om zijn leven te redden werd er gezocht naar een stamceldonor. Helaas is dit niet gelukt en is hij overleden. ""Ik weet zeker dat Dennis apentrots is" 

Vooraf sprak Wijnand al met Anke, de vrouw van Dennis: "Als er voor mijn man Dennis op tijd een stamceldonor was gevonden, dan had hij zelf op deze plek gezeten om te vertellen over hoe belangrijk het is om donor te worden." 


Dennis ging echter niet bij de pakken neerzitten, hij zei: "Ik ga niet wachten totdat ik doodga. Ook al vinden we voor mij geen stamceldonor, dan zorg ik er wel voor dat heel veel mensen zich gaan inschrijven en dan kan ik op die manier levens redden." Ondanks zijn ziekte gaf Dennis dit wel energie en een goed gevoel.


Bekijk hieronder het hele portret over hem: Doe mee:

Word stamceldonor en red levens! Ga naar Wijnie2020.nl en registreer je. 
Bron: www.npo3fm.nl/nieuws