Annemieke bedankt Esther met een livesessie van Alain Clark.

09-09-2021 17:18Alain Clark gaf tijdens 100 uur voor KWF een optreden voor Annemieke en Esther, die allebei te maken hebben gehad met borstkanker. Met de verrassing wilde Annemieke haar vriendin bedanken.


De twee vriendinnen logeerden woensdagavond al op vakantiepark Westerbergen in Echten, waar NPO Radio 2 is neergestreken tijdens 100 uur voor KWF. Op de vroege donderdagochtend worden Annemieke en Esther door Jeroen Kijk in de Vegte in stijl wakker gemaakt: met een draaiorgel.


'We gaan gewoon door'


Na die verrassende wekker komen Annemieke en Esther naar de studio, waar Alain Clark en zijn band klaarstaan. Met de livesessie wil Annemieke haar vriendin bedanken voor de manier waarop ze voor haar klaarstond tijdens haar ziekte: "Jij hebt niet in de gaten hoe ik het gewaardeerd heb."


De vrouwen leerden elkaar kennen toen Esther herstellende was van borstkanker. Ze ontmoetten elkaar in een winkel. "Zij loopt daar met een hoofddoekje op in de winkel voorbij. Ik denk: donders, ik moet gewoon vragen hoe het gaat", vertelt Annemieke. "Vijf woordjes: hoe gaat het met je? Dat is het begin van onze vriendschap."


En terwijl Esther herstellende is, wordt Annemieke zelf ook geconfronteerd met borstkanker. "Bij de eerste en de tweede chemo's belandde ik in het ziekenhuis met veertig graden koorts. En zij was er."


Als bedankje voor haar steun, gaf Annemieke haar vriendin op voor de livesessie van Alain Clark. "Ik ben er een beetje stil van", reageert Esther. "Wij hebben elkaar echt gevonden. We wilden allebei niet bij de pakken neer gaan zitten. We dachten: dit overkomt ons, maar we komen eruit, we gaan gewoon door."


Bekijk de eerst sessie van Alain Clark Alain Clark - Finally ' 100 uur voor KWF ' NPO Radio 2 hierBekijk de tweede sessie van Alain Clark Alain Clark - Finally ' 100 uur voor KWF ' NPO Radio 2 hierBekijk de derde sessie van Alain Clark Alain Clark - Finally ' 100 uur voor KWF ' NPO Radio 2 hier100 uur voor KWF:


NPO Radio 2 steunt van maandag 6 t/m vrijdag 10 september 2021 de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie 100 uur voor KWF. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app en kost niets! Wil je toch een donatie doen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding? Dat kan via KWF.nl.

Bron: www.nporadio2.nl/nieuws