‘Annietje’ van Gert Late Night en volkscafé Visserswelzijn overleden: “Mama zette haar familie altijd op de eerste plaats”.

31-08-2021 16:50Auteur: Gudrun Steen - hln.be/koksijdeAnnie Deleersnyder, eerder dit jaar, voor café Visserswelzijn in Oostduinkerke dat haar dochter Nancy nu uitbaat.

Annie Deleersnyder, eerder dit jaar, voor café Visserswelzijn in Oostduinkerke dat haar dochter Nancy nu uitbaat. 

Foto: Benny Proot.

KOKSIJDE: Annie Deleersnyder (75) uit Oostduinkerke is overleden na een korte maar ongelijke strijd tegen kanker. Ze was jaren het gezicht van het volkscafé Visserswelzijn in Oostduinkerke. Het brede publiek kent haar uiteraard als 'Annietje' uit het Play 4-programma Gert Late Night.


Dertig jaar lang heeft Annie samen met haar man Chris café Visserswelzijn gerund. "Ze heeft dat altijd graag gedaan. Haar hart en ziel lagen in de zaak", weet dochter Judy. In 2006 nam dochter Nancy het café over en dagelijks kwam Annie er haar koffietje drinken. Recent vertelde ze in Het Laatste Nieuws hoe hard ze dat had gemist tijdens de lockdown door de coronapandemie. Het was in het café in Oostduinkerke dat ze Gert Verhulst, die in dezelfde gemeente woont, leerde kennen. Er was meteen een klik en Annie aarzelde niet om mee aan boord te gaan van de Evana voor het Play 4-programma Gert Late Night. Als echte moederkloek veroverde ze harten van tv-kijkend Vlaanderen. Vorig jaar bracht ze zelfs het kookboek 'Doe maar gewoon. Koken met Annie' uit. Daarin deelde ze haar favoriete recepten. Tijdens de jaarlijkse Vissersmis in Oostduinkerke zorgde ze voor de belegde broodjes. "Mama zette haar familie altijd op de eerste plaats", omschrijft Judy. "Ze hield ervan om de hele bende samen rond de tafel te krijgen tijdens een feest."Annie en Chris hebben vier kinderen, zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.


Ze wordt zaterdag 4 Sep 2021 om 10.30 uur in de Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke begraven.
Bron: www.hln.be