Arjen Lubach openhartig over gezwel in schildklier: ‘Ik dacht: nu ben ik aan de beurt’.

24-10-2021 17:24


Auteur: Mark den Blanken - ad.nl/showArjen Lubach.

Arjen Lubach. 

Foto: Omroep Max.


Arjen Lubach is de afgelopen maanden door een angstige periode heen gegaan. Dat onthulde de presentator vanavond in Sterren op het Doek op NPO 2. In februari werd er een gezwel in zijn schildklier ontdekt, dat mogelijk kwaadaardig was. ,,Mijn halve schildklier is er uitgehaald."


Gisteren vierde Arjen Lubach zijn 42ste verjaardag, een bijzondere dag voor de humorist. ,,Mijn moeder is toen doodgegaan. Ik was 12 jaar en zij was 41", vertelde hij vanavond aan Özcan Akyol in het Omroep MAX-programma Sterren op het Doek. Maar de onzekerheid was er wel op zijn 41ste levensjaar. ,,In februari had ik een gezwel in mijn schildklier, dat mogelijk kwaadaardig was. Er kwam opeens een grote bobbel en toen heb ik allerlei onderzoeken doorgemaakt."


Een aantal maanden leefde de geboren Groninger 'in angst dat het iets heel ernstigs was'. Uiteindelijk ging hij onder het mes. ,,Mijn halve schildklier is eruit gehaald. Het bleek uiteindelijk goedaardig te zijn, dus dat is goed afgelopen, ondanks wat complicaties na de operatie." Er was nog een bizar toeval, vertelde Lubach. ,,De dag dat de punctie-uitslag kwam en bleek dat er een gezwel zat, had ik op de dag af dezelfde leeftijd als mijn moeder had toen zij hoorde dat ze ongeneeslijk ziek was."


Irrationele dingen:


Hoewel de nuchtere Zondag met Lubach-host weinig heeft met dat soort irrationele dingen, deed het hem toch wat. ,,Dat was een moment dat mij even terugbracht naar rare gedachten over leeftijden die moeten worden gehaald of niet. Ik dacht: Oh nee, nu ben ik aan de beurt. Mijn moeder is er vandoor gegaan op die leeftijd. Wat dacht ik ook eigenlijk? Dat ik het zou redden?" 


Op het moment dat het gesprek plaatsvond was Lubach nog 41. Op de vraag van Akyol of hij er gerust op was dat hij dat getal zou overleven, antwoordde hij. ,,Nee, niet gerust. Ik ben wel een angstig wezen. Bij elk kuchje of dingetje denk ik nu ben ik aan de beurt." Een hypochonder, concludeert Akyol. Lubach: ,,Oh maar dat ben ik ook, maar ook hypochonders krijgen kanker." De hele aflevering met Arjen Lubach kijk je hier terug, bieden op de doeken uit de aflevering kan hier.
De foto's van de werken op de website zijn wat overbelicht, dus in het echt nog fraaier! Er wordt al flink geboden, dat is fijn, want de opbrengst gaat naar

@kwf_nl
.  Bedankt voor het kijken, de volgende keer dat je mij op tv ziet maak ik weer grapjes over het nieuws, oké?

Foto: Arjen Lubach Twitter Account.
Bron: www.ad.nl