AUDIO. Veertig jaar zag Freddy (67) het leed van kinderen met kanker: nu kijkt hij op geen inspanning om geld in te zamelen voor Kinderkankerfonds.

09-05-2018 17:38


Auteur: John De Vlieger - nieuwsblad.be


Freddy Tack hoopt ook deze keer zijn loop-, wandel- en fietsevent tot een goed einde te brengen.                

Foto: Freddy Tack hoopt ook deze keer zijn loop-, wandel- en fietsevent tot een goed einde te brengen.

Deinze - Zeven jaar geleden sloot Deinzenaar Freddy Tack zijn loopbaan van bijna 40 jaar als technisch medewerker aan het UZ in Gent af met een stunt. Hij liep op zijn laatste werkdag de 17 kilometer van de Markt in Deinze naar het UZ in Gent. Nu nodigt hij iedereen uit om op vrijdag 11 mei 2018 met hem mee te fietsen van Deinze naar Gent en al lopend terug te keren. Een niet zo eenvoudige opgave voor de gewezen sportman en vrijwilliger op de Brielmeersen in Deinze.

        

Freddy Tack in de studio van Radio Tequila.                

Freddy Tack in de studio van Radio Tequila.

Foto: Roland Aerssens.


                    


Luister hier naar het gesprek met Freddy Tack in Up To Date op Radio Tequila klik hier voor op de blauwe link.


Zeven jaar geleden liet hij zich bij die loop sponsoren en schonk de opbrengst aan het Kinderkankerfonds van het UZ. Twee jaar geleden herhaalde Freddy zijn stunt. "Ik ben ondertussen een jaartje ouder (67) en moet wat opletten met de gezondheid", zegt Freddy. "Ik wil de stunt uit 2011 echter voor de derde keer tot een goed einde brengen. Als onderhoudsman in het UZ kwam ik in heel veel steriele kamers op de kankerafdeling van de kinderen."


"Ik moest er een masker dragen. Het raakte mij toen diep om kinderen te zien vechten tegen de vreselijke ziekte. Zelf verloor ik in de familie ook al een paar mensen aan kanker en ook een van mijn drie dochters kreeg ermee te kampen."


Spaarpotje gekregen:

"Dat was meer dan voldoende om een initiatief op te zetten. Gelukkig kan ik rekenen op tal van sympathisanten en vrijwilligers. Zij organiseerden in de voorbereiding al een pannenkoekenverkoop aan Delhaize en van de vinkenmaatschappij van Wontergem kreeg ik 1.700 euro. De maatschappij stopte met haar activiteiten en ik kreeg hun spaarpotje. Een mooi gebaar."


"Ook de kinderopvang in Brieljant droeg zijn steentje bij en overhandigde mij een cheque van 1.800 euro. Samen met het geld dat ik op 11 mei 2018 hoop bijeen te zamelen wil ik het Kinderkankerfonds met professor Benoit ondersteunen.^


Deze keer wordt niet alleen gelopen en gefietst maar wordt een volledig sportief programma uitgebouwd. Zo kan tussen 8 en 15 uur doorlopend worden deelgenomen aan een wandeling van 8 km of een minitriatlon met start en aankomst op het Sint-Poppoplein. Wie deelneemt aan de wandeling naar Gent start om 8 uur en wie fietst of loopt om 10 uur. Er wordt tevens een treintje ingelegd. Wie wil meerijden betaalt 20 euro.


Inschrijven bij Freddy Tack, Vaart Linkeroever 10. Info: 0476-46.98.18.Bron: www.nieuwsblad.be