AYA-lounge, wekelijkse ontmoeting voor jonge mensen met kanker bij IntermeZZo te Zwolle. / Elke vrijdag.

07-01-2020 14:00

Elke vrijdagmiddag vanaf 14:00 uur  is er gelegenheid tot ontmoeting en ontspanning. Soms wordt er een themabijeenkomst georganiseerd.


IntermeZZo heeft een wekelijkse AYA-lounge. AYA's zijn jongvolwassenen met de diagnose kanker.


Wat betekent AYA:

AYA is de afkorting van: Adolecents and Young Adults.


Het is een term die landelijk wordt gebruikt voor mensen in de leeftijd van 18-35 jaar met de diagnose kanker. Bij IntermeZZo breiden we dit uit tot 39 jaar, specifiek voor vrouwen met borstkanker.


Als je jong bent en de diagnose kanker krijgt, staat je leven op de kop. Het ziekenhuis biedt alle de medische behandeling en begeleiding. Voor persoonlijke en sociale vraagstukken die spelen op jongere leeftijd, kan speciale ondersteuning helpend zijn. Vraagstukken kunnen spelen op het gebied van relatie, gezinsvorming, kinderen, conditie en uiterlijk, toekomstperspectief en zingeving, opleiding, loopbaanmogelijkheden, verzekeringen, hypotheek, enzovoorts.


Wat is een AYA-lounge:

IntermeZZo biedt daarom elke vrijdag vanaf 14 uur een inloopmogelijkheid, zodat AYA's elkaar ontmoeten tijdens informele loungemiddagen. Herkenning bij elkaar en leren van elkaar in een informele sfeer is de bedoeling. De deelnemers kunnen zelf onderwerpen aandragen waarover ze meer willen weten. IntermeZZo organiseert dan een themabijeenkomst.


Begeleiding:

Een of meerdere speciale gastvrouwen begeleiden de AYA-lounges. 


Kosten en aanmelden:

De toegang is gratis en aanmelding kan via de website van IntermeZZo of  (06) 53 76 71 45.

Je kunt ook gewoon binnenlopen.


Locatie:

Nazorgcentrum IntermeZZo,

Dokter van Thienenweg 1A,

Zwolle.
Bron: www.intermezzo-zwolle.nl