Bak mee voor KiKa.

11-02-2020 16:44Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) tovert de maand maart om tot 'Nationale Bakmaand voor KiKa'. 'Wij roepen de kinderopvang op om een maand lang in actie te komen door lekkere en gezonde dingen te bakken.'Themapakket Bakken voor KikaVoor de tweede keer roept KiKa met de actie Bakken voor Kika op om samen met alle kinderen van Nederland te gaan bakken voor het goede doel. Denk aan een lekker bananenbrood, een frisse worteltaart of smaakvolle havermoutkoekjes. Samen bakken is niet alleen leuk en leerzaam, maar met de verkoop van al die overheerlijke baksels kan ook ook het goede doel worden gesteund.


Themapakket:

Speciaal voor de actie is er een website: bakkenvoorkika.nl. Daarop staat informatie over de actie, hoe je geld kan inzamelen en bak- en knutselideeën. Deelnemers die een actie houden, ontvangen het Bakken voor KiKa Themapakket, met daarin een actieposter, activiteitenkaarten, een kleurplaat, koksmuts en koksschoort. Laat het koken beginnen!


Digitaal activiteitenpakket:

Ook is er een digitaal activiteitenpakket beschikbaar, ontwikkeld door DoenKids, met spelletjes, woordkaarten en liedjes die aansluiten bij het thema.

Download het pakket hier


VVE-thema's:

'Bakken voor KiKa' past zowel binnen het (VVE) thema dat betrekking heeft op 'Ziek zijn' als op 'Voeding'.


Hoe doe je mee?

  • Maak een actiepagina aan op: www.bakkenvoorkika.nl
  • Volg Peuterleidsters op Facebook om op de hoogte te blijven van alle activiteiten en het laatste nieuws. Op de pagina is een aparte groep aangemaakt met als titel: Koekiemonsters bakken voor Kika!
  • Sla alle bakspullen in en ga aan de slag.


In februari 2020 al enthousiast aan de slag? Dat kan ook Zodra de actie is aangemeld, kan het bakken en geld inzamelen beginnen. De stand wordt met een meter worden bijgehouden.Community Peuterleidsters:

Deze actie is een initiatief van Marleen Gerdes, van Facebook Community Peuterleidsters. 'Samen gaan we alles in het werk stellen om in maart 2020 zoveel mogelijk kinderopvangvestigingen met de kinderen voor deze mooie actie te laten bakken! Hopelijk helpen jullie ons mee!'
Bron: www.kinderopvangtotaal.nl