Bakken voor KiKa levert meer dan een ton op.

05-04-2023 18:13

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Kinderen Kankervrij heeft dit jaar met de bakcampagne Bakken voor KiKa een voorlopig eindbedrag van € 103.280,- euro opgehaald. Dat bedrag wordt besteed aan nieuw wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Tijdens de actie werd heel Nederland opgeroepen om de keuken in te duiken en geld bij elkaar te bakken voor kinderen met kanker.

 

De maand maart was voor het vijfde jaar op rij de 'nationale bakmaand' van KiKa. In totaal deden 600 actievoerders mee aan de campagne. Naast het werven van fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker, is het doel van de campagne om kinderen in Nederland bewust te maken over kinderkanker. Met de opbrengst kan KiKa nieuw onderzoek financieren en blijven werken aan onze missie: 100% genezing van kinderkanker zónder heftige bijwerkingen. De hele maand april is het nog mogelijk om te doneren. Daarna sluit de teller officieel.

 

 

In actie voor kinderen met kanker:


Met de bakcampagne haalt KiKa jaarlijks geld op voor kinderen met kanker. Door de jaren heen heeft Bakken voor KiKa ruim 4 ton opgebracht voor onderzoek naar kinderkanker. Dit is hard nodig. Want ieder jaar krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker en 1 op de 5 redt het niet. Zussen Lisa en Lieke deden mee voor hun broer Luuk die op 1-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een hersentumor. “We hadden graag met hem willen spelen. Al was het maar voor één keer. We halen nu geld op voor andere kinderen. In de hoop dat zij het wél redden.”

 

Ook de 8-jarige Roos kwam in actie tijdens Bakken voor KiKa. Dit deed ze voor haar vriendinnetje die vorig jaar is overleden. “Ik wist dat kinderkanker bestond. Maar als je iemand verliest die je kent lijkt het opeens heel anders en komt het heel dichtbij. Daar word ik soms verdrietig van.”

 

 

Samenwerking met partners:


Deze succesvolle editie van Bakken voor KiKa komt natuurlijk door alle bakkers die zich zo keihard hebben ingezet. Ook was de campagne niet mogelijk zonder onze partners Dr. Oetker, Paperfuel, edding Benelux B.V. Deleukstetaartenshop, De Rolf Groep, DoenKids, en FunCakes.

 

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van Bakken voor KiKa? 

 

Volg ons dan op social media om. Klik hier voor Facebook en hier voor Instagram

 

 

 

Bron: www.kika.nl/actueel