Behandeling Bilzense Cloë (10) van start gegaan in Miami. Familie doet oproep naar vliegmaatschappijen voor betaalbare tickets.

05-01-2020 18:22


Auteur: Lien Vande Kerkhof - hln.be/in-de-buurt/bilzenCloë en haar familie in Miami.

Cloë en haar familie in Miami.

Foto: Together4Cloë.
Bilzen: 2020 is alvast hoopvol van start gegaan voor de Bilzense Cloë Hauben. De exclusieve en peperdure behandeling waarvoor de 10-jarige ballerina naar Miami reisde, is de voorbije week aangevat. Voorlopig moet het meisje zich elke drie weken laten behandelen in de States, maar ook de vliegtickets bedragen een flinke duit. Daarom doet de familie een oproep naar vliegmaatschappijen voor betaalbare tickets, zodat Cloë in de tussentijd bij haar vriendjes kan zijn en naar school kan gaan.


Begin oktober 2019 veranderde het leven van Cloë en haar gezin in een oogopslag: de dokters stelden een agressie hersentumor vast en het meisje uit Bilzen onderging dertig bestralingen in het UZ Leuven. Een betere behandeling dan de hersentumor via bestraling terugdringen, was in België niet mogelijk. Cloës ouders gingen op zoek naar alternatieven in het buitenland en ontdekten het bestaan van een experimentele behandeling in de VS - de ONC201-behandeling. Omdat het een buitenlandse studie betreft, wordt het desbetreffende medicijn in ons land nog niet terugbetaald. De familie zette een inzamelactie op poten, die een voltreffer werd: tot ver buiten Limburg en over onze landsgrenzen wilden kinderen en volwassenen het jonge meisje helpen.


Elke drie weken naar VS:

Dankzij een vliegende start kon het gezin naar Miami vertrekken, waar het ziekenhuis een plekje voor Cloë gereserveerd had. Maar de kosten lopen op: de behandeling zou 160.000 euro per jaar bedragen én Cloë moet elke drie weken in de VS geraken om haar bloed te laten controle. De behandeling zelf bestaat de eerste vier weken uit vloeistof die het meisje moet innemen, daarna wordt het wellicht een pilletje. Cloës tante tekende twee weken geleden nog op in onze krant dat ze ook hopen op de mogelijkheid om het meisje af en toe in Zürich te laten behandelen. "Er zijn immers twee Amerikaanse artsen die regelmatig op- en af naar Zwitserland vliegen", vertelde Ingrid Hauben.

    

Verder is de familie erg aangedaan door de enorme golf aan solidariteit. Van klasgenootjes tot compleet onbekenden: iedereen lijkt Cloë te willen steunen met originele acties, steunbetuigingen en financiële bijdrages. Maar er is nog heel wat geld nodig om de verdere behandeling en reiskosten te dekken. Vrienden en familie van Cloë doen daarom een warme oproep om ook in 2020 te blijven helpen. 


Meer info op www.together4cloe.beBron: www.hln.be