Behandeling hersentumor bisschop Smeets van Roermond gestopt.

03-03-2023 14:40

 

 

Auteur: Regioredactie - gelderlander.nl/venlo

 

 

Bisschop Harrie Smeets.

Bisschop Harrie Smeets. 

Foto: ANP / ANP.

 
 
 
 
 
 
 
De al geruime tijd zieke bisschop Harrie Smeets van Roermond wordt niet langer met chemokuren behandeld aan zijn hersentumor. De bisschop besloot die behandeling te stoppen na overleg met zijn artsen, nadat zich een tweede, kleinere hersentumor had ontwikkeld. Behandeling daarvan bleek na een aantal bestralingen niet zonder risico, maakte het bisdom Roermond vrijdag 3 Maart 2023 bekend.
 
 
In juni 2021 werd hersentumor bij Smeets geconstateerd. Sindsdien werd hij daarvoor in het academisch ziekenhuis van Maastricht behandeld. Door bestralingen kon de groei van de hersentumor aanvankelijk geremd worden. Nu er geen behandeling in het ziekenhuis meer mogelijk is, heeft zijn huisarts de zorg voor de bisschop overgenomen.
 

,,Hoewel de bisschop merkt dat zijn verstand nog helder is, ervaart hij ook dat zijn motoriek trager is geworden en dat hierin geen verbetering meer valt te verwachten”, aldus het bisdom vrijdag. ,,Vooralsnog zal de bisschop in de mate van het mogelijke zijn taken voortzetten.”

 

Smeets sprak vrijdag 3 Maart 2023 zijn dank uit voor ‘voor het gebed en de vele andere blijken van steun die hij sinds het begin van zijn ziekte heeft mogen ontvangen’.