Behandeling van kanker in coronatijd, ook bij Rijnstate.

16-12-2021 16:00


Auteur:  Redactie Arnhem - nieuws.nlFoto: ARTZ2.

Door het coronavirus staat de zorg in de ziekenhuizen onder druk, ook voor Rijnstate, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Slingeland Ziekenhuis. Ze proberen de zorg voor kankerpatiënten door te laten gaan, en tot nu toe lukt dat ook.


Chemokuren, bestralingen en een groot deel van de operaties blijven ze uitvoeren. Blijf je zich dus gewoon melden bij jouw huisarts en het ziekenhuis, dan kijken ze graag samen met jou wat mogelijk is.


Zorgen? Twijfels?


De ziekenhuizen kunnen zich voorstellen dat je zich zorgen maakt over jouw situatie. Twijfel je ergens over of maak je je zorgen? Neem dan contact op met jouw (huis)arts om te bespreken wat het beste voor jou is. In het ziekenhuis doen ze er alles aan om jouw veiligheid te waarborgen. Een consult zal bijvoorbeeld vaker telefonisch plaatsvinden als dat mogelijk is. Hun medisch specialisten denken met jou mee en zijn continu op de hoogte van de laatste stand van zaken en passen daarop hun werkwijze aan.


ARTZ Oncologisch centrum:


In het ARTZ Oncologisch centrum werken Rijnstate, Ziekenhuis Gelderse Vallei, het Slingeland Ziekenhuis en de Radiotherapiegroep nauw samen. Mochten wachttijden onverhoopt oplopen dan kijken ze samen met jou of het ook mogelijk is behandeld te worden in een ARTZ-ziekenhuis met kortere wachttijd. Ze doen er alles aan om hun patiënten met kanker zo snel mogelijk te helpen.
Bron: www.rheden.nieuws.nl