Benefiet in de Meiboom in Waalre: Je eigen spullen terugkopen voor 1000 euro.

03-12-2018 17:58


Auteur: Karin van Berkel - ad.nl/valkenswaardHans van Dael, Arno ter Burg en Marisca van Brussel bij de benefietveiling.

Foto: Bert Jansen.

WAALRE - Docent, componist, arrangeur en dirigent Arno ter Burg organiseerde zaterdag een benefietdiner in restaurant de Meiboom in Waalre. De opbrengst kwam geheel ten goede aan de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).


Veilingmeester Hans van Dael werd op de veiling door zijn eigen vrouw verrast: zij bood de hoogste prijs voor een VIP-dag bij Radio4 in Hilversum. En er was de gulle gever, die zijn geschonken badkamermeubel zélf kocht en daar 1000 euro voor over had. Van een biertoer bij Bavaria voor 10 personen en een gesigneerde roman van schrijver (én hardloper) Abdelkader Benali tot het gesponsorde nagerecht van bakker Godfried de Vocht: vele lokale ondernemers en verschillende bekende Nederlanders droegen een steentje bij om de avond tot een succes te maken.

In de muziek van Ter Burg speelt ritme een belangrijke rol. Toevalligerwijs is dat ook een belangrijk element bij één van zijn liefhebberijen: hardlopen. Vorig jaar liep Ter Burg in New York zijn eerste marathon. In The Big Apple kun je als renner alleen meedoen als je wordt ingeloot óf wanneer je meeloopt voor het goede doel. In het gezin Ter Burg is iedereen gezond, maar hij realiseert zich dat niet iedereen dat geluk heeft. Voorafgaand aan de loop in New York organiseerde Ter Burg daarom acties om geld te verzamelen voor KiKa. ,,En in maart 2019 ga ik de marathon in Tokio lopen. Die 42 kilometer loop ik dan voor alle kinderen die getroffen zijn -of worden- door kanker. Ik wil graag heel veel geld ophalen en zo KiKa steunen om vernieuwend onderzoek in gang te zetten en kinderkanker de wereld uit te helpen."


Uitverkocht:

Dus was er zaterdag in de Meiboom een compleet verzorgde benefietavond en alle tafels waren 'uitverkocht'. De 69 gasten werden in het restaurant van Marisca van Brussel verwend met een 3-gangendiner, een loterij en een veiling. Onder de hamer gingen onder meer een educatiemiddag bij Anky van Grunsven en een Elvisshirt van Art Rooijakkers. Op 3 maart 2019 maakt Ter Burg in Tokio het verschil voor kinderen met kanker.


Sponsoren kan nog steeds op de website.
Bron: www.ad.nl/valkenswaard