Bernadette en haar hond Vosje ‘jagen’ om geld in te zamelen voor het KWF.

01-01-2022 19:33



Auteur: Jamie van Velzen - .bndestem.nl/hoeksche-waard



Toller Vosje doet met haar baasje Bernadette van der Drift uit Puttershoek mee aan een jachtwedstrijd voor het goede doel.

Toller Vosje doet met haar baasje Bernadette van der Drift uit Puttershoek mee aan een jachtwedstrijd voor het goede doel. 

Foto: Bernadette van der Drift.




Hondenshows - of races, daar hebben veel mensen weleens van gehoord, maar Bernadette van der Drift uit Puttershoek beoefent een hele andere sport. Samen met haar hond Vosje (3) doet zij mee aan een jachtwedstrijd voor het goede doel. ,,We bootsen de jacht na hoor, het is gewoon met dummies."


De Pink Workingtest heet het, dat verwijst naar de welbekende Pink Ribbon actie voor borstkanker. Tijdens de wedstrijd zal ook geld worden opgehaald voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF), dat onderzoek naar kanker financiert. ,,Ik zamel minimaal een keer per jaar wel wat in voor het goede doel, dat zou eigenlijk iedereen eens moeten doen." Voor Vosje is dit het eerste jaar dat zij meedoet, haar moeder Zus (7) heeft het een aantal jaren gedaan. ,,Vosje is wat pittiger, die vind dit veel leuker."


Puzzel:


De Workingtest is speciaal voor jachthondenrassen zoals de roodachtige toller van Van der Drift. Tijdens de wedstrijd zijn er vijf opdrachten waarbij een plastic eend of een nepkonijn wordt verstopt. Het is dan aan de hond om deze samen met het baasje zo snel mogelijk te vinden én terug te brengen. ,,Het draait echt om goed kunnen communiceren met elkaar: ik kan wel zien waar iets ligt, maar zij moet er dan naartoe."



Het is mooi om te zien hoe zij hun neus kunnen gebruiken. Voor hen is het een fenomenaal orgaan.

Bernadette van der Drift, Haalt met haar hond Vosje geld op voor KWF.



Een paar jaar terug kwam zij er voor het eerst mee in aanraking en sindsdien is ze er 'helemaal verslingerd aan geraakt'. ,,Je lost samen met je hond een soort puzzel op, dat is echt het allermooiste." Ook al heeft zij al dertig jaar allerlei honden gehad, ze blijft zich verbazen over de dieren. ,,Het is mooi om te zien hoe zij hun neus kunnen gebruiken. Voor hen is het een fenomenaal orgaan."


Driehonderd euro:


Tot nu toe heeft Van der Drift, tot haar eigen grote verbazing, al bijna driehonderd euro binnen via haar donatiepagina op de website van het KWF. En dat terwijl de wedstrijd pas in maart plaatsvindt. ,,Het is een mooi doel, iedereen kent wel iemand met de ziekte in zijn of haar omgeving."




Bron: www.bndestem.nl