Bestraling kankerpatiënt over een jaar in Apeldoorn.

07-03-2019 19:19Auteur: Johannes Rutgers - destentor.nl/apeldoorn 

Een voorbeeld van apparatuur in een ander bestralingscentrum.

Foto: anp.
Kankerpatiënten kunnen begin volgend jaar ook in Apeldoorn bestraling ondergaan. De bouw van een speciaal centrum daarvoor is begonnen, achter de Apeldoornse vestiging van Gelre ziekenhuizen.

Radiotherapiegroep gaat de behandelingen verzorgen. Die organisatie heeft al vestigingen in Arnhem, Ede en Deventer. Apeldoornse patiënten gaan nu overwegend naar Deventer voor bestraling. Het is minder belastend als dat dichter bij huis kan, verwacht Gelre.


Nauwkeurig:

Het centrum is volgens plan eind dit jaar klaar. Omdat het afstellen van de apparatuur een heel nauwkeurig karwei is, houdt Radiotherapiegroep rekening met wat meer installatietijd. De insteek is in de loop van het eerste kwartaal van 2020 daadwerkelijk behandelingen te gaan uitvoeren.


Positief:

Het nieuwe bestralingscentrum wordt gebouwd volgens de filosofie van 'healing environment': het idee dat architectuur en inrichting een positieve bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid en het herstel van de patiënt.


Gelre en Radiotherapiegroep werken nu al intensief samen. De bedoeling is uiteindelijk gezamenlijk te komen tot een Gelre Oncologisch Centrum.


Deze week werd ook bekend dat Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen bepaalde vormen van chemokuren op termijn thuis gaat aanbieden.Zo komt het bestralingscentrum in Apeldoorn er uit te zien.

Foto: Radiotherapiegroep.
Bron: www.destentor.nl