Bevolkingsonderzoek borstkanker in Blerick.

12-12-2021 11:23Het mobiele onderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek borstkanker is van eind december 2021 tot en met eind maart 2022 te vinden op de grote parkeerplaats van Schepenenplein 10, 5921 GZ Blerick.


Vrouwen uit Blerick met de postcodes 5921 tot en met 5928 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd. 


Borstkanker, je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn:


Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. De meesten zijn ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor dit onderzoek. Dankzij het gratis bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1.075 vrouwen minder aan borstkanker.


Mammografie:


Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van de borsten. Voor een goede beoordeling van de röntgenfoto worden de borsten samengedrukt.


COVID-19:


Vanwege het coronavirus zijn verschillende maatregelen genomen om veilig te kunnen screenen binnen de COVID-richtlijnen. Daardoor kunnen het bevolkingsonderzoek en de aansluitende zorg veilig en met goede kwaliteit worden georganiseerd.


Uitnodiging komt tijdelijk later:


Door een landelijk tekort aan screeningslaboranten is het niet mogelijk om vrouwen elke twee jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek. De vertraging in het uitnodigen is door het coronavirus nog groter geworden. Daarom is besloten de periode tussen twee uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal drie jaar. Als er voldoende nieuwe medewerkers zijn opgeleid, kunnen vrouwen weer iedere twee jaar uitgenodigd worden.


Meer informatie:


De informatielijn is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 00 01 340.


Meer informatie vindt u op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl
Bron: www.venloonline.nl/nieuws