Bevolkingsonderzoek borstkanker in Gennep.

13-07-2023 17:18

 

 

De start van het onderzoek zal eind juli plaatsvinden

Foto: Sander Koning.

 

 

 

De start van het onderzoek zal eind juli 2023 plaatsvinden. 

 
 
 
Gennep | Bevolkingsonderzoek Nederland start eind juli, begin augustus 2023 met een nieuwe ronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Gennep. Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar die in de postcodegebieden 6591, 6595, 6596, 6598 en 6599 wonen, ontvangen hiervoor een uitnodiging. 
 
 
 

Het mobiele onderzoekscentrum staat op het parkeerterrein tegenover Jan Linders, in ’t Straatje, 6591 BP te Gennep.

 

Veel voorkomende vorm van kanker:


Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Daarom is het bevolkingsonderzoek in het leven geroepen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

 

 

Bevolkingsonderzoek:


Het bevolkingsonderzoek is voor mensen van 50 tot en met 75 jaar. Zij ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging voor het onderzoek, dat bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten. 
 
 
 
 

Het onderzoek is vrijwillig en gratis.

 
 

Gelijk aanbod:


Het bevolkingsonderzoek moet voor alle vrouwen in Nederland gelijk zijn. Dat is op dit moment niet zo. In de ene regio moeten vrouwen langer wachten dan in een andere regio. Om de verschillen te verkleinen, kan het zijn dat het onderzoek op een andere locatie plaatsvindt. Het kan ook zijn dat de cliënt langer moet reizen naar het onderzoekscentrum.

 

 

 

Meer informatie:


Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker of het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak kunt u terecht op de website www.bevolkingsonderzoeknederland.nl

 

Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via 088-0001388.

 

 

Bron: www.maasduinencentraal.nl/nieuws