Bevolkingsonderzoek borstkanker in Havelte, Dwingeloo en Vledder.

09-04-2022 17:12

 

De mobiele onderzoekswagen. 

Aangeleverde foto..

 
 
 
 
 
 
 
Vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar uit de gemeente Westerveld kunnen vanaf 26 april weer meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker.
 
 
 

De onderzoekswagen is tot medio mei 2022 te vinden op het parkeerterrein nabij zwembad De Kerkvlekken in Havelte.

 

Hierna gaat de onderzoekswagen naar Dwingeloo waar die komt te staan op het parkeerterrein lang parkeren, nabij evenementen terrein, Bruges 21. Er wordt afgesloten in Vledder van medio juni tot begin juli op het parkeerterrein nabij cultureel centrum De Tippe.
 


Vanaf 1 januari 2022 gaat Bevolkingsonderzoek Noord door als Bevolkingsonderzoek Nederland. Dit is onder meer te zien (of binnenkort te zien) aan een nieuw logo op het (mobiele) onderzoekscentrum.

 
 

Bevolkingsonderzoek:


Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. De meesten zijn ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker.

Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten, een mammografie. De foto’s worden gemaakt door speciaal opgeleide screeningslaboranten. Twee screeningsradiologen beoordelen de röntgenfoto’s en zoeken naar verdachte afwijkingen. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig.
 


Goede kwaliteit:


Vanwege het coronavirus zijn verschillende maatregelen genomen om veilig te kunnen screenen binnen de COVID-richtlijnen. Daardoor kunnen het bevolkingsonderzoek en de aansluitende zorg veilig en met goede kwaliteit worden georganiseerd.

Voorlopig is het niet mogelijk om vrouwen elke twee jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dit komt door een tekort aan personeel. Door het coronavirus is de vertraging in het uitnodigen nog groter geworden. Daarom is besloten de periode tussen twee uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal drie jaar. Het later uitnodigen zal enkele jaren duren. Als de COVID-19-maatregelen voorbij zijn en we voldoende nieuwe medewerkers hebben opgeleid, kunnen we onze cliënten weer iedere twee jaar uitnodigen.
 
 
 

Info: www.bevolkingsonderzoeknederland.nl of 050-520 88 99.