Bevolkingsonderzoek borstkanker in Hoek van Holland.

09-10-2018 17:07

Vanaf 16 oktober 2018 kunnen vrouwen uit Hulst die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker.


Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein voor sporthal De Hoekstee aan de Mercatorweg in Hoek van Holland.


Tot en met november 2018 worden ruim 1.400 vrouwen uit Hoek van Holland per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken in het onderzoekscentrum.


Bevolkingsonderzoek:

Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten.


Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van  Bevolkingsonderzoek Zuid-West.

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.


Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.


Meer informatie bevolkingsonderzoek borstkankerBron: www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl/nieuws