Bevolkingsonderzoek borstkanker in Moordrecht.

04-02-2019 16:53

Vanaf 11 februari 2019 kunnen vrouwen uit Moordrecht die zijn geboren in de jaren 1944 t/m 1969 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker.


Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum bij sporthal De Zuidplas aan de Sportlaan in Moordrecht.


Tot en met maart 2019 worden ruim 1.100 vrouwen uit Moordrecht per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken in het onderzoekscentrum.


Bevolkingsonderzoek:

Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West.


Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten.


Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Zuid-West.

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.


Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.


Meer informatie bevolkingsonderzoek borstkanker
Bron: www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl