Bevolkingsonderzoek borstkanker Strijen.

07-01-2019 17:20
Vanaf 14 januari 2019 kunnen vrouwen uit Axel die zijn geboren in de jaren 1944 t/m 1969 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker.


Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein achter verzorgingshuis De Hoge Weide aan de Grote Weel in Strijen.


Tot en met februari 2019 worden ruim 1.600 vrouwen uit Strijen per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken in het onderzoekscentrum.


Bevolkingsonderzoek:

Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten.


Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van  Bevolkingsonderzoek Zuid-West.

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie.


Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.Bron: www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl