Bevolkingsonderzoek borstkanker KAMPEN.

25-11-2019 18:10


Auteur: Fred Sollie - brugnieuws.nlBevolkingsonderzoek borstkanker

Foto: aangeleverd.KAMPEN - Vrouwen uit Kampen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar kunnen vanaf 5 december 2019 weer meedoen aan het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek borstkanker.


Zij kunnen daarvoor terecht in het borstonderzoekscentrum dat op de parkeerplaats bij het stadhuis van Kampen staat.

Het onderzoekscentrum staat hier tot 20 maart 2020.Door het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. 
Alle vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Oost om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek. 


Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten. De foto's worden gemaakt door speciaal opgeleide radiodiagnostische laboranten. Er wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur, waardoor de stralingsbelasting minimaal is. Deelnemers ontvangen binnen twee weken een schriftelijke uitslag. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig.Veel voorkomende vorm van kanker:

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.Meer informatie:

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker staat op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl


U kunt ook bellen met de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Oost, telefoon (088) 118 63 00, op werkdagen bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur.


Van: donderdag 5 december 2019 00:00


Tot: vrijdag 20 maart 2020 00:00Bron: www.brugnieuws.nl