Bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker en baarmoederhalskanker te België heropgestart.

08-05-2020 18:37Bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker en baarmoederhalskanker heropgestart

Foto: Shutterstock.Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en het bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker worden heropgestart vanaf 11 mei 2020. Dat meldt de Vlaamse overheidsdienst Zorg en Gezondheid vrijdag op Twitter.


"Het bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker start weer op 11 mei 2020. Omdat we een inhaalbeweging moeten maken van de uitnodigingen die we niet konden versturen tussen 16 maart 2020 en 10 mei 2020, worden er de komende maanden meer uitnodigingen verstuurd dan gewoonlijk. Het zou kunnen dat je daardoor iets langer moet wachten op je resultaat dan je gewend bent. We doen er echter alles aan om je het resultaat binnen de 14 kalenderdagen te bezorgen", klinkt het op de website.


Nieuwe uitnodigingsbrief voor borstkankeronderzoek:

Voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker kan je weer een uitstrijkje inplannen bij je huisarts of gynaecoloog. Er wordt gevraagd om bij voorkeur alleen naar de afspraak te gaan, een mondmasker mee te nemen en de geldende maatregelen voor sociale afstand en hygiëne te respecteren.


De heropstart van het bevolkingsonderzoek borstkanker wordt nog volop voorbereid. Iedereen van wie de afspraak geannuleerd werd, krijgt een nieuwe uitnodigingsbrief met een afspraak.Het #Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker en het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker worden vanaf 11 mei 2020  terug opgestart. De heropstart van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker wordt voorbereid. https://t.co/mEPb5ADrGg


Zorg en Gezondheid (@ZorgVlaanderen) May 8, 2020.
Bron: www.nieuwsblad.be