Bibian Mentel werd na operatie wakker met gevoelloze benen.

11-03-2019 18:00


Auteur: Marlies van Leeuwen - ad.nl/show 

Bibian Mentel in het ziekenhuisbed.

Foto: Facebook.De operatie van de tumor in de onderrug van snowboardkampioene Bibian Mentel heeft (tijdelijk) schade aangericht. De topsporter werd de ochtend na de operatie wakker zonder gevoel in haar benen.

Bibians man Edwin Spee vertelt op Facebook dat er donderdagochtend 'toch wel' grote paniek was, omdat zijn vrouw wakker werd en geen gevoel meer had in haar benen. ,,Daarom heeft ze heel veel onderzoeken gehad maar er is niets te vinden en niets te zien. Het goede nieuws is dus nu dat er geen permanente schade zichtbaar is, het minder goede nieuws is dat we niet weten waarom haar benen het niet doen", schrijft Spee. ,,Het enige wat de specialisten kunnen bedenken is dat door het langdurig werken met hoge temperatuur in de ruggenwervel de omliggende zenuwwortels misschien, via geleiding, toch zijn beschadigd."


Nagenoeg niks:

Drie dagen later is er weer hoop, meldt hij. Haar linkerbeen heeft wel weer wat gevoel en ze kan ondertussen zelfstandig - met veel moeite - haar knie optrekken. Haar rechterbeen gaat wel ietsje vooruit, maar daar kan ze 'nagenoeg nog niks' mee. Spee: ,,De neurologen staan voor een raadsel, maar zeggen goede hoop te hebben dat de zenuwen zich zullen herstellen en de functies in haar benen weer terug zullen komen."


Dat betekent ook dat Mentel, die meerdere Olympische medailles op zak heeft, weer zal kunnen lopen. Maar dat kan nog weken tot maanden duren. ,,Als iemand dit kan, dan is het Bibian wel", besluit Spee.Tekst hieronder van Facbook.


Gisteren werd ik overvallen door een journalist die bijna een bericht naar buiten wilde brengen gebaseerd op roddels i.p.v. feiten. Om misverstanden en onwaarheden te voorkomen, hier even een update;


Zoals woensdagavond gedeeld op Facebook leek het er op dat de operatie goed was verlopen maar donderdagochtend was er toch wel grote paniek.


Bibian werdt wakker en had geen gevoel meer in haar benen. Donderdag en vrijdag  daarom heel veel onderzoeken gehad maar niets te vinden en niets te zien. Het goede nieuws is dus nu dat er geen permanente schade zichtbaar is, minder goede nieuws is dat we niet weten wat er dan aan de hand is en waarom haar benen het niet doen?


De specialisten staan voor een raadsel en het enige wat ze kunnen bedenken is dat door het langdurig werken met hoge temperatuur in de ruggenwervel de omliggende zenuwwortels misschien, via geleiding, toch zijn beschadigd.


Nu ruim 3 dagen later is er weer hoop. Haar linker been heeft wel weer wat gevoel en ze kan ondertussen zelfstandig met veel moeite haar knie optrekken. Haar rechterbeen gaat minder goed, in dit been wel een hele kleine vooruitgang maar hier kan ze tot nu toe nagenoeg nog niets mee.


De neurologen staan voor een raadsel maar zeggen goede hoop te hebben dat de zenuwen zich zullen herstellen en de functies in haar benen weer terug zullen komen. Dit kan weken zo niet maanden duren, maar we hebben dus goede hoop dat ze uiteindelijk weer kan lopen. En als iemand dit kan dan is het Bibian wel!! Na uiteraard een grote klap, gaat het vandaag mentaal al weer een stuk beter met Bibian.


Lieve groet van Bibian en mij!


We houden jullie op de hoogte.Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, binnenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, zittende mensen

Bron: www.ad.nl