Bijna 30.000 euro opgehaald voor zieke Cloé (9).

13-01-2020 17:44


Auteur: Arjan te Bogt - ad.nl/binnenland 

Chloé (9) met haar ouders.

Foto: RIKKERT HARINK.

De crowdfundingsactie voor de zieke Chloé Ossieur (9) uit Losser heeft bijna 30.000 euro opgeleverd. Het jonge meisje heeft hersenkanker en gaat dat niet overleven, haar ouders hadden geen geld voor de uitvaart. "We zijn zo dankbaar", reageren ze. 

De actie werd opgezet door moeder Cindy zelf. Zij en haar man waren radeloos. Hun Chloé heeft volgens artsen niet meer dan weken te leven, haar hersentumor is niet meer te behandelen. Het is de grootste, maar niet de enige zorg van het gezin. Door allerlei omstandigheden is er namelijk geen geld voor een uitvaart. 'Moeten we haar dan in een zak stoppen of zo?', vroegen ze zich af.


Crowdfundingsactie:

Cindy Ossieur deelde haar noodkreet online en koppelde er een crowdfundingsactie aan, ook vertelde stiefvader Sebastian hun verhaal aan deze krant. Het greep vele mensen aan, er werd volop gedoneerd. Enkele grote en vele kleine bedragen. Binnen enkele dagen was hun streefbedrag van 20.000 euro bereikt, in de loop van de week liep het verder op. In totaal kwam er bijna 30.000 euro binnen. "Het is ongekend", reageerde Sebastian Ossieur. "We zijn iedereen die positief heeft gereageerd en geholpen met donaties en hulp heel dankbaar."


De actie stopt vandaag. Het geld dat na de uitvaart van Chloé overblijft, gaat naar meerdere goede doelen.Foto: RIKKERT HARINK.
Bron: www.ad.nl