Bijzonder: met je taxussnoeisel kun de strijd tegen kanker steunen.

25-05-2020 19:35


Auteur: Pim Gerritzen - indebuurt.nl/doetinchem.Taxussnoeisel

Redactie indebuurt Doetinchem.

Staat jouw tuin vol met taxussen en ben je van plan deze te snoeien? Dan is het handig om te weten dat jij met je taxussnoeisel bij kunt dragen aan de productie van chemotherapieën. Kortom: snoei je taxus en steun de strijd tegen kanker!

De Stichting Taxus Taxi zamelt jaarlijks taxussnoeisel op voor chemotherapieën. Ook dit jaar kun jij je steentje bijdragen, want vanaf 1 juni 2020 gaat de jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel weer van start.


Taxus als chemokuur?

Het klinkt wellicht raar dat jouw taxusplant bij kan dragen aan de bestrijding tegen kanker. Maar toch is het zo! Het snoeisel van de plant wordt namelijk gebruikt voor de productie van taxol. Dit is het basisbestandsdeel van de chemotherapie. Ieder jaar worden er duizenden chemotherapieën gemaakt van het verzamelde taxussnoeisel, zo laat Taxus Taxi weten.Lees verder onder de post: 

Steun de actie:

Wil jij deelnemen aan deze actie? Dan kan je 24 uur per dag een afspraak plannen voor het ophalen van je taxussnoeisel. Volgens de stichting is het van belang de afspraak ze snel mogelijk in te plannen nadat je taxushaag is gekortwiekt. Taxi Taxus: "De taxustwijgjes bevatten dan nog de meeste werkzame stof."


Wil jij meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel óf direct een afspraak maken met de stichting Taxus Taxi? Bekijk dan snel de website.Bron: www.indebuurt.nl