Bisschop doneert stamcellen en redt leven van vrouw met kanker.

16-12-2019 19:43Bisschop Michael Mulvey

Videostill. 

Action 10 News Bisschop Michael Mulvey.

Dit jaar werd bij een moeder van drie kinderen bloedkanker vastgesteld. Artsen dachten niet dat de vrouw het zou halen totdat een Amerikaanse bisschop zijn stamcellen doneerde.


Bisschop Michael Mulvey uit Texas registreerde zich meer dan 10 jaar geleden als stamceldonor. Jaren later was hij die registratie quasi 'vergeten'. Maar dan kreeg hij een telefoontje dat alles zou veranderen.


Een moeder met bloedkanker - ergens ter wereld - had dringend hulp nodig om nog een overlevingskans te hebben. Een stamceldonatie drong zich op. De bisschop bleek dé perfecte match. 


Mulvey aarzelde geen moment toen hij de oproep ontving. Volgens de bisschop van Corpus Christi was het een makkelijke beslissing om het juiste te doen.


"Dankbaar"

"We doen veel voor anderen, maar dit was iets heel persoonlijks", zei Mulvey. "Ik voel me erg dankbaar dat ik iets van mezelf heb kunnen schenken aan iemand anders."


Wegens bescherming van de privacy wordt de identiteit van de vrouw vooralsnog niet onthuld. De bisschop vertelde dat hij zich altijd verbonden met haar zal voelen en dat hij hoopte dat ze zou blijven vechten. "Ik heb de hele tijd voor haar gebeden."
Bron: www.hln.be/nieuws/buitenland