Bisschop Harrie Smeets opgenomen met hersentumor.

02-07-2021 19:29


Auteur: Barbara Nieuwkoop - 1limburg.nlFoto Archief L1


Bisschop Harrie Smeets is opgenomen met een hersentumor in het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Het bisdom maakt bekend dat volledig herstel niet mogelijk is.


Eind mei werd hij opgenomen met symptomen die leken op een herseninfarct. Na onderzoek in het Maastricht UMC+ is duidelijk geworden dat het om een hersentumor gaat.


Sacrament der zieken:


De bisschop zal de komende maanden intrek nemen in een logeerkamer in een verpleeghuis in Roermond, of in de omgeving ervan, om daar verder behandeld te worden.


Op eigen verzoek heeft de bisschop voorafgaand aan het hersenonderzoek in Maastricht het sacrament der zieken ontvangen. Dit is een traditie van de Rooms-Katholieke Kerk waar dit wordt toegediend aan zieken die in acuut levensgevaar verkeren.


Het bisdom laat weten dat de bisschop vanaf zijn ziekbed zeer dankbaar is voor de vele beterschapswensen die hij heeft ontvangen.


Smeets kan al geruime tijd zijn taken niet uitoefenen. Het bestuur van het bisdom wordt sinds 11 juni tijdelijk waargenomen door vicaris-generaal Mgr. René Maessen, die daarbij ondersteund wordt door de overige leden van de bisdomstaf.
Bron: www.1limburg.nl