Bisschop Liesen van Breda langere tijd uit de running na operatie.

30-08-2022 18:13

 

 

Auteur: Jacques Hendriks - ad.nl/breda

 

 

Bisschop Jan Liesen. 

Pix4Profs-Ron Magielse.

 

 

 

 

BREDA - Bisschop Jan Liesen van Breda kan zijn ambt voorlopig niet uitoefenen. Liesen (61) is onlangs aan een oncologische aandoening geopereerd. Om welke vorm van kanker het gaat, maakt het bisdom niet bekend.

 

Aan het begin van de zomer kampte Liesen met gezondheidsproblemen. In het ziekenhuis werd een gezwel geconstateerd en bleek een onmiddellijke operatieve ingreep noodzakelijk. ,,Vorige week is na verschillende onderzoeken gebleken dat het om een aandoening gaat die behandelbaar is. De situatie vraagt om een langere en intensieve behandeling", aldus een woordvoerder van het bisdom.

 

Gedurende de komende maanden zullen de lopende zaken van bisdom, parochies en religieuzen behartigd worden door de vicarissen en de econoom, die contact onderhouden met de bisschop. De in gang gezette trajecten zoals de missionaire parochie, het visietraject en de reorganisatie van het bisdomkantoor gaan gewoon door. Op het kantoor is nu nog plaats voor circa 20 fte's. Wat de reorganisatie voor hen en voor de huisvesting aan de Veemarktstraat zal betekenen, is niet duidelijk. Jan Liesen, geboren in Oosterhout, is bisschop van Breda sinds 2012.

 

 

 

Bron: www.ad.nl